Dwyane Wade egy utolsó táncra még marad Miamiben

Miami Heat v Indiana Pacers GettyImageRank2 People SPORT HORIZONTAL THREE QUARTER LENGTH Ball Basketball - Sport USA One Person Indianapolis Dribbling - Sports Incidental People Photography Dwyane Wade - Basketball Player Indiana Pacers Miami Heat - Baske
INDIANAPOLIS, IN - MARCH 25: Dwyane Wade #3 of the Miami Heat dribbles the ball against the Indiana Pacers during the game at Bankers Life Fieldhouse on March 25, 2018 in Indianapolis, Indiana. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Andy Lyons/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint hétfőre virradóra Dwyane Wade bejelentette, hogy egy utolsó szezonra még aláír az észak-amerikai profi kosárlabda-ligában (NBA) szereplő Miami Heat csapatához.

Az amerikai szupersztár egy videoüzenetben adta a világ és a Heat-drukkerek tudtára, hogy egy utolsó, 16. szezont is vállal még a floridai csapat színeiben.

"Mindig a magam útját jártam, legyen az jó vagy rossz. Most is így teszek, mert azt érzem, hogy nekem és a családomnak is ez legjobb. Szóval... tartsatok velem egy utolsó táncra, egy utolsó szezonra. Mindent odaadtam ennek a játéknak, és boldog vagyok, hogy így tehettem" – mondta a kamerába.

Wade az elmúlt négy hónapot gondolkodással töltötte, és még a múlt héten is a visszavonulás tűnt a legvalószínűbb forgatókönyvnek, bár a Heat egy helyet fenntartott a jövő héten kezdődő edzőtábor húszfős keretében. Bíztak a kapitány döntésében

Wade 2003-ban az első kör ötödik választottjaként került a Heathez, és a Chicago Bullsnál, illetve a Cleveland Cavaliersnél töltött másfél szezon kivételével teljes NBA-karrierjét Miamiban töltötte.

2006-ban oroszlánrészt vállalt a franchise első bajnoki címéből, olyannyira, hogy őt választották a döntő legértékesebb játékosának.

Az aranykor 2011-14 közé esett, amikor LeBron Jamesszel és Chris Bosh-sal az oldalán zsinórban négy nagydöntőbe jutott be a csapat, melyek közül a két középsőt (2012 és 2013) meg is nyerte.

2009-ben az NBA legjobb pontszerzője volt, 12-szeres All-Star-válogatott, a Miami Heat történetében nála több meccset senki nem játszott, ő a klubrekorder a pontok, a gólpasszok, a labdaszerzések, a mezőnykísérletek és az értékesített mezőnydobások terén is.