Legyőzte a rákot, mesterhármassal ünnepelt

Colorado Avalanche v New Jersey Devils GettyImageRank2
NEWARK, NEW JERSEY - OCTOBER 18: Brian Boyle #11 of the New Jersey Devils watches the first period action from the bench against the Colorado Avalanche at the Prudential Center on October 18, 2018 in Newark, New Jersey. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A New Jersey Devils 33 centere, Brian Boyle megszerezte élete első mesterhármasát az észak-amerikai hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján, csapata, a New Jersey Devils pedig 5-1-re győzött a Pittsburgh Penguins vendégeként. A triplázás mindig nagyszerű teljesítménynek számít, de ezúttal egy különleges "hat trickről" van szó.

Boyle-nél 2017 szeptemberében diagnosztizáltak leukémiát, amikor a Devils edzőtáborában folyamatos fáradtságra panaszkodott, a stáb pedig elküldte kivizsgálásra. A hokis nem esett pánikba, kijelentette, hogy le fogja győzni a halálos kórt, és még csak meccset sem akar kihagyni. Szerencséjére a CML-ben (krónikus myeloid leukémia) szenvedők 80%-a tünetmentesen élheti az életét, és Boyle is jó egészségnek örvend, mivel az előző szezon első 10 meccséről hiányzott ugyan, de aztán visszatért és végigjátszotta az idényt,

amelynek végén elnyerte a Bill Masterton Trophyt, amit az adott év végén ítél oda a liga annak, aki szerintük a legkitartóbb, legalázatosabb és a hoki iránt legelkötelezettebb játékos.

A történetnek itt még nincs vége, ahogy a jó híreknek sem. Nem egészen két héttel ezelőtt Boyle bejelentette, hogy elérte a teljes molekuláris remissziót az állapota, azaz visszafejlődött a betegsége, gyarkorlatilag tünetmentes. Az egész hokiközösség éljenezve fogadta a hírt, a játékos viszont nem állt le. Az NHL "Hockey Fights Cancer", azaz "hoki a rák ellen" hetének első estéjén mesterhármast lőtt a Pittsburgh Penguinsnek, méghozzá életében először, a 705. NHL-mérkőzésén.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins-New Jersey Devils 1-5
Washington Capitals-Edmonton Oilers 4-2
Boston Bruins-Dallas Stars 2-1 - hosszabbítás után
New York Islanders-Montreal Canadiens 3-4 - szétlövés után
Arizona Coyotes-Philadelphia Flyers 2-5