Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárbajnokság (NBA) legutóbbi játéknapjának két rangadóján a Denver Nuggets hazai pályán legyőzte a Philadelphia 76erst, míg a címvédő Golden State Warriors a Boston Celtics otthonában tudott nyerni.

A Denver-Philly meccsen mindenenki a Nikola Jokics-Joel Embiid centerpárbajt várta, utóbbi végül nem lépett pályára egy kisebb sérülés miatt. Előbbi ezt köszönte szépen és újabb félelmetes estét hozott 32 ponttal, 18 lepattanóval és 10 gólpasszal, csapat pedig simán, 126-110-re győzött az Embiid mellett Jimmy Butlert is nélkülöző Sixers ellen.

Az első negyedben a Philly nem rég szerződtetett veteránja, Corey Brewer borzolta a kedélyeket, amikor egy nagy zsákolás után belekapaszkodott a gyűrűbe, és onnan (véletlenül) fejberúgta a Nuggets játékosát, Torrey Craiget, amiért sportszerűtlen faultot kapott.

A nap legnagyobb rangadóján a bajnok Golden State Bostonba látogatott, a szezon előtt legtöbben ezt a párosítást képzelték el a nagydöntőben. A mérkőzés nem okozott csalódást, amelyet végül a címvédő négy ponttal nyert, de ha a hajrában jobban koncentrál a Celtics, akkor győzhetett volna. A Warriros edzője, Steve Kerr 300. győzelmét ünnepelhette, ehhez 377 meccsre volt szüksége, ezzel az amerikai sportokat tekintve ő érte el leggyorsabban ezt a mérfödkövet.

Eredmények, NBA:
New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 114-126
Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 106-103
Boston Celtics - Golden State Warriors 111-115
Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 126-110
Portland Trail Blazers - Atlanta Hawks 120-111