NHL: drámai meccsen jutott a St. Louis Blues a főcsoportdöntőbe

St Louis Blues v Dallas Stars - Game Six GettyImageRank3
DALLAS, TEXAS - MAY 05: David Perron #57 of the St. Louis Blues celebrates against the Dallas Stars during the second period of Game Six of the Western Conference Second Round of the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at American Airlines Center on May 5, 2019 in Dallas, Texas. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A St. Louis Blues a párharc hetedik mérkőzésének második hosszabbításában szerzett góllal győzött a Dallas Stars ellen, és jutott ezzel elsőként az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) nyugati főcsoportjának döntőjébe.

Vince Dunn és Mats Zuccarello első harmadbeli gólai után a csapatok nem szereztek gólt a rendes játékidőben, pedig a második és a harmadik harmad kapura lövési mutatója 31–4 volt a Blues javára.

Egészen a második hosszabbítás hatodik percéig kellett várni, hogy eldőljön a találkozó, Robert Thomas közeli bombája után a korong a kapuvasról a dallasi kapus Bishop hátára, és a leggyorsabban reagáló Pat Maroon közelről beütötte, eldöntve a párharcot. A Blues 2016 után újra hetedik meccset nyert a Stars ellen.

Főcsoport-elődöntő 7. mérkőzés:

Nyugati főcsoport:
St. Louis Blues-Dallas Stars 2-1 - kétszeri hosszabbítás után
A párharc végeredménye: 4-3 a St. Louis javára.