NHL: történelmi söpréssel jutott főcsoportdöntőbe a lesajnált csapat

New York Islanders v Carolina Hurricanes - Game Four GettyImageRank3
RALEIGH, NORTH CAROLINA - MAY 03: The Carolina Hurricanes and the New York Islanders shake hands after Game Four of the Eastern Conference Second Round during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at PNC Arena on May 03, 2019 in Raleigh, North Carolina. The Hurricanes won 5-2 and won the series, 4-0. Grant Halverson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Carolina Hurricanes pénteken újra legyőzte a vendég New York Islanders csapatát, és így veretlenül jutott tovább az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) keleti főcsoport-elődöntőjéből.

A Hurricanes történetében először nyert párharcot vesztett mérkőzés nélkül, amivel másodjára okozott meglepetést az idei rájátszásban azt követően, hogy az első fordulóban kiejtette a címvédő Washington Capitals csapatát. Rod Brind'Amour együttese mindössze negyedszer jutott a playoffba 2002 óta, de minden alkalommal eljutott legalább a főcsoportdöntőig.
Az alapszakaszban több pontot gyűjtő New York Islanders esélyesebben érkezett a párharcra, amit az is mutatott, hogy a főcsoport-negyeddöntőben szintén veretlenül ütötték ki a rájátszásokban hagyományosan jól szereplő Pittsburgh Penguins csapatát.

A Dallas egy győzelemre van attól, hogy kövesse a Carolinát, miután a St. Louis elleni párharc ötödik mérkőzésén 2-1-re tudott győzni idegenben. A mérkőzés hőse a 38 lövést hárító Ben Bishop volt, aki éppen a Bluesban kezdte profi pályafutását.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:
Keleti főcsoport:
Carolina Hurricanes-New York Islanders 5-2
A párharc végeredménye 4-0 a Carolina javára.

Nyugati főcsoport:
St. Louis Blues-Dallas Stars 1-2
Az állás: 3-2 a Dallas javára.
A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.