Vágólapra másolva!
Elszakadt az elülső keresztszalag a bal térdében, így hosszú kihagyás vár Klay Thompsonra, a Golden State Warriors kosárlabdázójára.

A 29 éves játékos az észak-amerikai profiliga (NBA) nagydöntőjében a péntek hajnali, hatodik mérkőzés harmadik negyedében rosszul ért földet, ekkor sérült meg.

A 32 perc után 28 pontnál járó bedobó ezt követően még két büntetőt értékesített, majd bekísérték az öltözőbe, a csarnokból pedig mankóval távozott. A klub pénteken megerősítette: az MRI szalagszakadást mutatott ki, így a játékosra kilenc-tíz hónapos kihagyás vár.

Klay Thompson remekül játszott a Toronto Raptors ellen Forrás: AFP/2019 Getty Images/Lachlan Cunningham

Thompson a második olyan kosárlabdázója a Golden State-nek, akinek lejár a szerződése, azaz nyáron szabadon igazolhatóvá válik, ám súlyosan megsérült: a Toronto Raptors elleni párharc ötödik mérkőzésén Kevin Durant Achilles-ín-szakadást szenvedett, ő is legalább kilenc hónapig harcképtelen lesz.

A Warriors saját közönsége előtt 114-110-re elveszítette a hatodik mérkőzést a Raptorsszal szemben, amely ezzel az NBA történetének első kanadai bajnoka lett.

Szakadt térdszalaggal ment vissza pályára az NBA-sztár - videó

Drámai meccsen történelmi Toronto Raptors-győzelmet és az NBA történetének első kanadai bajnoki címét hozta az NBA nagydöntőjének hatodik mérkőzése. A drámát csak fokozta egy újabb súlyos sérülés a vesztes Golden State Warriors oldalán.