A Raptors egyetlen győzelemre van az NBA-bajnoki címtől

2019 NBA Finals - Game Four GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
OAKLAND, CALIFORNIA - JUNE 07: Kawhi Leonard #2 of the Toronto Raptors drives to the basket against Stephen Curry #30 and Klay Thompson #11 of the Golden State Warriors in the second half during Game Four of the 2019 NBA Finals at ORACLE Arena on June 07, 2019 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Rohamtempóban íródik a történelem az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, ugyanis a dolgok jelenlegi állása szerint jó esély van arra, hogy napokon belül köszönthessük az első kanadai bajnokcsapatot.

A Toronto Raptors magyar idő szerint szombatra virradóra másodszor is legyőzte idegenben a bajnoki címvédő Golden State Warriors csapatát, így 3-1-re vezet a két csapat négy győzelemig tartó párharcában. Az egyik sztárjukat, Kevin Durantet továbbra is nélkülöző oaklandiek ugyan végig vezettek az első félidőben, de csak egyszer tudták tíz pont fölé hízlalni a különbséget, a nagyszünetre pedig csak négypontos előnnyel vonulhattak.

A harmadik negyed viszont már a Raptors klasszisáról, Kawhi Leonardról szólt, aki 16 másodpercen belül elsüllyesztett két triplát, mindkét alkalommal a liga egyik legkeményebb védőjét, Draymond Greent hozva kellemetlen helyzetbe.

A két meccsfordító tripla 0:48-tól látható:

A végül 36 pontig jutó Leonard ebben a játékrészben 17-et dobott. A pályán töltött 40 perc alatt 22-ből 11 mezőnykísérlete volt sikeres, kilenc ráemelt triplájából pedig öt esett be a Warriors gyűrűjébe. Ja, és szedett még 12 lepattanót, illetve akadt négy labdaszerzése is. Mondhatni, hasznosan játszott.

A túloldalon a második meccsen izomsérülést összeszedő Klay Thompson volt a legeredményesebb a maga 28 pontjával (10-ből hat sikeres triplával), míg Stephen Curry úgy jutott el 27 pontig, hogy kilenc triplakísérletéből csak hat pont született.

A döntő ötödik mérkőzését június 10-én, hétfőn játsszák Torontóban.

Eredmény, NBA-döntő, 4. mérkőzés:
Golden State Warriors–Toronto Raptors 92-105
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-1 a Toronto javára.