Szakadt térdszalaggal ment vissza pályára az NBA-sztár - videó

2019 NBA Finals - Game Six GettyImageRank1 SPORT nba BASKETBALL bestof topix
OAKLAND, CALIFORNIA - JUNE 13: Klay Thompson #11 of the Golden State Warriors reacts after hurting his leg against the Toronto Raptors in the second half during Game Six of the 2019 NBA Finals at ORACLE Arena on June 13, 2019 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Lachlan Cunningham/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Drámai meccsen történelmi Toronto Raptors-győzelmet és az NBA történetének első kanadai bajnoki címét hozta az NBA nagydöntőjének hatodik mérkőzése. A drámát csak fokozta egy újabb súlyos sérülés a vesztes Golden State Warriors oldalán.

Azok után, hogy a döntő ötödik mérkőzésén a több hetes kihagyás után visszatérő oaklandi sztár, a kétszeres döntő MVP, Kevin Durant elszakította az Achillesét, csak a notórius hibázók gondolták azt, hogy a kétszeres címvédő Golden State Warriors képes lesz megfordítani a Toronto Raptors elleni párharcot. A kaliforniaiak aztán csak egy labdára voltak a csodától, azok után, hogy egy újabb sztárjukat, Klay Thompsont is elveszítették.

A hátvédnek egy rossz leérkezés során a bal térdében elszakadt az elülső keresztszalagja. Azonnal az öltözőbe kísérték, csakhogy a bírók szerint szabálytalankodtak vele szemben, ezért befújtak a javára két büntetőt, amit be kellett dobnia, különben kizárták volna a mérkőzésből. Így aztán Thompson szakadt szalaggal visszasétált a pályára, hogy bedobja a két büntetőt.

Még egy kicsit védekezett is, mielőtt Steve Kerr vezetőedző levette a pályáról és az öltözőbe parancsolta. De Thompson még ekkor is azt mondta, hogy adjon neki két percet Kerr és visszajön a pályára, de már nem tudott visszaállni, a Raptors pedig végül 114-110-re megnyerte a mindent eldöntő hatodik meccset.