Vágólapra másolva!
Az orosz ligában (KHL) szereplő Avangard Omszkhoz igazolt Vjacseszlav Vojnov orosz jégkorongozó, aki eltiltása miatt jövő januárban térhet vissza a pályára a NHL-ben.

A 29 esztendős olimpiai bajnok - aki felesége bántalmazása miatt négy éve börtönben is ült - egyéves szerződést kötött új klubjával.

A Los Angeles Kingsszel kétszeres Stanley Kupa-győztes hátvéd a teljes 2018/19-es szezont kihagyta. Azt megelőzően pedig - miután kényszerűségből elhagyta az Egyesült Államokat - három szezont húzott le az SZKA Szentpétervárban. Ügynökén keresztül idén májusban jelezte, hogy ajánlat esetén visszatérne az NHL-be, ám a liga a teljes 2019/20-as idényre eltiltotta. A fellebbviteli sportbíróság ezzel együtt engedélyezte számára, hogy a szezon felétől újra játsszon.

Vjacseszlav Vojnov hazaigazolt Forrás: AFP

Vojnov 2014 októberében, kaliforniai otthonában bántalmazta párját. Ezt követően elítélték, gyakorlatilag a teljes szezont kihagyta. Két hónapot rács mögött töltött, majd 2015 szeptemberben kiengedték, de az Egyesült Államok bevándorlási hivatala eljárást indított ellene, és a kiutasítással fenyegetett hokis végül úgy döntött, hogy családjával visszatér Oroszországba.

A hokis 2013-ban hat évre szóló, 25 millió dolláros szerződést kötött a Kingsszel, ezt a megállapodást végül felbontották, és a klubnak nem kellett kifizetnie a hátralévő 19,25 millió dollárt a játékosnak. Vojnov a tavalyi phjongcshangi olimpián aranyérmes lett hazája válogatottjával, és a torna legjobb védőjének választották.