Százmilliós szerződést kapott a Golden State Warriors alapembere

2019 NBA Finals - Game Five GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
TORONTO, ONTARIO - JUNE 10: Draymond Green #23 of the Golden State Warriors reacts against the Toronto Raptors in the second half during Game Five of the 2019 NBA Finals at Scotiabank Arena on June 10, 2019 in Toronto, Canada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Vaughn Ridley/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Golden State Warriors új, négyéves megállapodást köt egyik alapemberével, Draymond Greennel.

Az NBA honlapjának szombati beszámolója szerint a 29 éves játékos az új kontraktus értelmében százmillió dollárt tehet majd zsebre, ha kitölti szerződését.

És még az előző szerződéséből is van egy éve és 18 millió dollárja:

Greent 2012-ben a draft második körében választotta ki az oaklandi klub. Annak ellenére, hogy egyáltalán nem tartozott a legtehetségesebbek közé, az NBA egyik legsokoldalúbb játékosává nőtte ki magát és nagy szerepe volt abban, hogy a csapat 2015-ben, 2017-ben és 2018-ban is bajnoki címet nyert. Greent 2017-ben a liga legjobb védőjének választották, az All Star-válogatottba háromszor került be, mint ahogyan a legjobban védekező ötösbe is.

Ő az NBA történetének egyetlen olyan játékosa, aki úgy ért el tripla duplát (három statisztikai mutatóban is kétszámjegyű eredmény), hogy kevesebb, mint tíz pontot dobott: 2017 februárjában a Memphis Grizzlies ellen mindössze négy pontot szerzett, de leszedett 12 lepattanót, adott 10 gólpasszt és szerzett 10 labdát.