Ijesztő sérülést szenvedett az NFL tavalyi legjobbja - videó

Kansas City Chiefs v Denver Broncos GettyImageRank2 nfl SPORT AMERICAN FOOTBALL
DENVER, CO - OCTOBER 17: Quarterback Patrick Mahomes #15 of the Kansas City Chiefs reacts after getting injured on a play during the second quarter against the Denver Broncos at Empower Field at Mile High on October 17, 2019 in Denver, Colorado. Justin Edmonds/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Kansas City Chiefs 30-6-ra győzött a Denver Broncos vendégeként az NFL 7. játékhetének nyitómeccsén, de a csapat nem lehet boldog, ugyanis határozatlan időre elveszítette a tavalyi idény MVP-jét, Patrick Mahomest.

Az irányító a második negyed elején, egy ún. QB sneak közben sérült meg. Ilyenkor az egész támadófal és az irányító is egyszerre nyomul előre, hogy megtegye a minimálisan szükséges távolságot az újabb first down kiharcolásához. A hatalmas tumultusban Mahomesnak kiment a jobb térde és elmozdult a térdkalácsa, percekig feküdt a pályán. A Chiefs orvosa aztán visszaugrasztotta a térdkalácsát, Mahomes pedig a saját lábán hagyta el a játékteret, de elővigyázatosságból már nem játszott a mérkőzésen, amit egy passzolt touchdownnal fejezett be.

A helyére a veterán Matt Moore állt be, aki szintén kiosztott egy hatpontost, és az eddig gyatrán teljesítő védelem is összekapta magát, így a Chiefs simán nyerte a csoportrangadót, és 5-2-es mérleggel áll.

Mahomes az előző idényben robbant be a köztudatba, miután átvette a kezdőirányító pozícióját Alex Smithtől, és

első teljes szezonjában azonnal MVP lett,

nagyban köszönhetően annak, hogy 50 TD-t, valamint 5097 yardot passzolt. Nem meglepő módon a Madden 20 videójáték borítójára ő került, de az átok rá is lecsapott, ezzel csatlakozott Daunte Culpepperhez, Michael Vickhez, Shaun Alexanderhez, Troy Polamaluhoz, Peyton Hillishez és Rob Gronkowskihoz, akik mind megsérültek akkor, amikor ők voltak az aktuális kiadás reklámarcai.

Egyelőre nincs pontos diagnózis, és arról sincs információ, mennyit kell kihagynia. Hasonló sérüléssel Matthew Staffordnak korábban négy hetet kellett pihennie.