James Harden 60, a Houston 158 pontot dobott

Horizontal SPORT BASKETBALL
(FILES) In this file photo taken on February 27, 2019 James Harden #13 of the Houston Rockets reacts after a play against the Charlotte Hornets during their game at Spectrum Center in Charlotte, North Carolina. - James Harden scored 27 points in the first quarter and matched his career best of 61 as the Houston Rockets rallied late to beat the San Antonio Spurs 111-105 on Friday. The 29-year-old NBA scoring leader equalled his career-high total which he set earlier this season at Madison Square Garden and scored more than 50 points for the eighth time this season. (Photo by STREETER LECKA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Négy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján, és mind a négyszer a hazai csapat örülhetett. A nap legnagyobb teljesítményét James Harden nyújtotta, a Houston szupersztárja három negyed alatt 60 pontot szórt az Atlanta Hawksnak.

Harden Kobe Bryant és Klay Thompson után a harmadik játékos lett, akinek elég volt három játékrész a 60 ponthoz, amelyet karrierje során már negyedszer dobott meg. A 2018-as MVP 24 dobásából 18-at értékesített (14 triplából nyolcat), 23 büntetőjéből pedig 20 volt jó, emellett még 8 gólpasszt is kiosztott. A Rockets a harmadik negyed végén 55 (!) ponttal vezetett, ezért Mike D'Antoni vezetőedző a negyedikben már nem küldte pályára legjobb játékosát, csapata viszont így is 158 pontot szerzett összesen. Harden egyébként félidőben már 31 pontnál járt, ehhez tett még hozzá 29-et a harmadik játékrészben, ekkor 8 ponttal dobott többet, mint a teljes Atlanta Hawks.

Szintén kiütéses győzelmet aratott a tavalyi alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks, amely 41 ponttal múlta felül a Charlotte-ot. Ez a mérkőzés is hamar eldőlt, ezért az előző szezon legjobb játékosa, Giannis Antetokounmpo csak 20 percet játszott, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy dobjon 26 pontot, leszedjen 9 lepattanót, és kiosszon 4 gólpasszt. A Bucksnál minden nevezett játékos pályára lépett, ráadásul mindenki szerzett minimum 3 pontot.

Eredmények:
Sacramento Kings - Denver Nuggets 100-97, hosszabbítás után
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 119-116
Houston Rockets - Atlanta Hawks 158-111
Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 137-96