Amikor elfelejtette LeBron James társa, hogy kosarat kell dobni - videó

2018 NBA Finals - Game One GettyImageRank1 Second EFFORT SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport CLOSING USA California Oakland - California Dribbling - Sports NBA Finals Photography Smith LeBron James J.R. Smith Golden State Warriors Cleveland Cavaliers NBA
OAKLAND, CA - MAY 31: JR Smith #5 of the Cleveland Cavaliers dribbles in the closing seconds of regulation as LeBron James #23 attempts direct the offense against the Golden State Warriors in Game 1 of the 2018 NBA Finals at ORACLE Arena on May 31, 2018 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Lachlan Cunningham/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Pontosan két évvel ezelőtt, 2018. május 31-én kezdődött az NBA azévi fináléja. Előzetesen mindenki egyoldalú Golden State Warriors-sikert várt a jóval esélytelenebb Cleveland Cavaliers ellen, ehhez képest rögtön az első meccset kis híján megnyerte a LeBron James vezette vendégcsapat. Csakhogy jött JR Smith és a totális agyfagyás.

107-106-os Warriors-vezetésnél, 4,7 másodperccel a rendes játékidő vége előtt a hazaiak játékosa, Klay Thompson szabálytalanodott a vendégek irányítójával, George Hill-lel szemben. Hill az első büntetőt bedobta, amivel egyenlített, a másodikat viszont kihagyta. A lepattanót a Cavs játékosa,

JR Smith szedte össze, aki azonban ahelyett, hogy megpróbált volna kosarat dobni vagy passzolni, inkább kivezette a világból a labdát.

Amikor látta, hogy James ordít vele, hogy dobni kéne, megpróbálta Hillt helyzetbe hozni, az ő dobását viszont blokkolták. Mint később kiderült, az egyébként sem túl okos játékos hírében álló Smith nem tudta az állást, az hitte, vezetnek, ezért akarta húzni az időt.

Jöhetett a hosszabbítás, ahol a teljesen szétesett Cleveland már nem volt egyenlő ellenfele a Warriorsnak, amely végül 124-114-re győzött. Majd megnyerte a következő három összecsapást is, ezzel négy év alatt harmadik bajnoki címét ünnepelhette Steve Kerr együttese.

Az egész szezonban mindenki azt találgatta, mit fog csinálni James a 2018-as holtszezonban, amikor lejárt a szerződése, de a történtek fényében aligha volt meglepő, hogy a távozás mellett döntött és a Los Angeles Lakershez igazolt. Ezen a meccsen mellesleg 51 pontot dobott, leszedett 8 lepattanót és kiosztott 8 gólpasszt is.