Vágólapra másolva!
Már biztos, hogy ha folytatódik is az észak-amerikai profi hokiliga (NHL), az hét csapat nélkül történik meg, amelyeknek már szinte semmi esélyük sem volt bejutni a rájátszásba, mielőtt a koronavírus-járvány miatt félbeszakították a szezont. Az egyik ilyen együttes a New Jersey Devils, amelynek 21 éves centere, a svájci Nico Hischier különleges módon tölti a hirtelen jött szabadidejét.

Hischier, akit 2017-ben a Devils a legelső választás jogával szerzett meg az amatőr játékosbörzén, 18 hetes kötelező szolgálatát tölti a svájci hadseregben, ahol jelenleg alapképzésen vesz részt. A fiatal center elmondta, hogy tulajdonképpen kapóra jött az alkalom, ugyanis a karantén alatt nem tudta kellően formában tartani magát otthoni edzésekkel, a fitnesztermek pedig zárva voltak.

A Devils helyettes csapatkapitánya egy sportolók számára kifejlesztett különleges programba került, ahol délelőttönként elméleti és gyakorlati dolgokat tanul, délutánonként pedig edz,, valamint néha egy kis jégkorong is belefér válogatottbeli társakkal.

Hischier és a Devils szezonja csalódást keltően alakult Forrás: AFP/2020 Getty Images/Jim Mcisaac

Természetesen fegyverrel nem lő és tankot sem vezet, Svájcban ezt csak hivatásos katonák tehetik meg.

- mondta Hischier, aki augusztusban fejezi be a szolgálatot egyelőre, de a következő 6-7 évben lesznek olyan háromhetes alkalmak, amikor be kell vonulnia.

A csatár a félbeszakított szezonban 58 meccsen 14 gólt szerzett és 22 gólpasszt adott.