Világrekordnak számító, félmilliárd dolláros szerződést kapott az NFL-sztár

Super Bowl LIV - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs GettyImageRank2 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
MIAMI, FLORIDA - FEBRUARY 02: Patrick Mahomes #15 of the Kansas City Chiefs celebrates against the San Francisco 49ers during the fourth quarter in Super Bowl LIV at Hard Rock Stadium on February 02, 2020 in Miami, Florida. Rob Carr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A legutóbbi Super Bowl győztese, a Kansas City Chiefs megállapodott irányítójával, Patrick Mahomesszal a szerződésének meghosszabbításától, amelynek értelmében a 24 éves játékos a következő 12 évben összesen 503 millió dollárt kereshet.

A felfoghatatlan méretű szerződéshosszabbítás 10 évre szól mintegy 450 millió dollárról, amely 2021-ben lép életbe, addig még az újoncszerződése marad érvényben. Ez alatt 27 milliót fog keresni, így jön ki a 477 milliós összeg, ami valamilyen formában garantált. Mellé jönnek még különböző bónuszok (Super Bowlok és MVP-díjak száma), amelyek egyenként 1,25-1,25 millió dollárt érhetnek, amivel a megállapodás átlépheti a félmilliárd dolláros határt.
Érdemes kiemelni, hogy a kontraktusban szerepel egy kitétel, ami rögzíti, hogy Mahomes súlyos sérülés esetén is legalább 140 millió dollárral gazdagodik.

Mahomes ezzel a világ valaha volt legjobban fizetett sportolója lesz, az eddigi rekordot a baseballozó Mike Trout tartotta potom 426 millió dollárral.

Patrick Mahomesra rászakadt a bank Forrás: AFP/2020 Getty Images/Rob Carr

Az értelmezhetetlen összeg ellenére is nehéz azt mondani, hogy a KC túlfizette volna legféltettebb kincsét: Mahomes a 2017-es szezon utolsó mérkőzésén mutatkozott be az NFL-ben, a következő alapszakaszban (tehát az elsőben, amit végigjátszott) rögtön megválasztották a szezon legjobbjának, összesen 50 touchdownt passzolt. Az előző szezonban pedig csapatával is felért a csúcsra, miután a San Francisco 49ers ellen (is) hátrányból felállva megnyerte a Super Bowlt, amelyen szintén őt választották MVP-nek.