A címvédő könnyedén legyőzte egyik legnagyobb riválisát az NFL nyitómeccsén

Houston Texans v Kansas City Chiefs SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
KANSAS CITY, MISSOURI - SEPTEMBER 10: Patrick Mahomes #15 of the Kansas City Chiefs and J.J. Watt #99 of the Houston Texans stand together during the fourth quarter at Arrowhead Stadium on September 10, 2020 in Kansas City, Missouri. Jamie Squire/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NFL 101. idényének nyitómérkőzésén a címvédő Kansas City Chiefs hazai pályán 34-20-ra legyőzte a Houston Texanst.

A koronavírus-járvány miatt korlátozott számú, mintegy 16 000 néző előtt lejátszott mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, de ez a januári főcsoport-elődöntőből kiindulva semmit nem jelentett. Ott a Texans 24-0-s előnyre tett szert, azonban Patrick Mahomes vezetésével a későbbi bajnok 51-31-re nyert.

A fordítás ezúttal sem maradt el. David Johnson első negyedbeli futott touchdownjára a KC a második játékrészben 17 ponttal válaszolt, Mahomes először Travis Kelce-nek, majd Sammy Watkinsnak is kiosztott egy TD-t, az utolsó másodpercben pedig Harrison Butker célzott jól 29 yardról.

A nagyszünet után is maradt lendületben a bajnok, az újonc futó, Clyde Edwards-Helaire is elért egy hatpontost. Az élete első profi meccsén pályára lépő running back 138 yarddal és ezzel a touchdownnal mutatkozott be.

A negyedik negyed elején Tyreek Hill is elkapott egy TD-átadást Patrick Mahomestól, amivel már 31-7 volt az állás. Ezt végül sikerült kozmetikáznia a Houstonnak, először Deshaun Watson passzolt Jordan Akinsnek, majd az irányító is elért egy futott touchdownt egy yardról. A 34-20-as végeredményt Butker utolsó perces field goalja állította be.

Mahomes 3 passzolt touchdownnal és 211 yarddal zárt, a túloldalon Watson 253 yardot passzolt, 27-et futott, mindkét módon szerzett egy hatpontost, viszont egyszer a labdát is eladta.