Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) címvédő Los Angeles Lakers egy csereügylet keretében megszerezte az Oklahoma City Thunder egyik legjobb játékosát, a német Dennis Schrödert.

A 27 éves bedobóért a Lakers Danny Greent, illetve a szerdai drafton a 28. helyen választott Jaden McDanielst adta cserébe a Thundernek, mely utóbbit rögtön továbbadta a Minnesota Timberwolvesnak.

Shröder az előző szezonban első számú csereemberként játszott az Oklahoma Cityben, ám így is csapata második legponterősebb játékosa volt. Az alapszakaszban 18,9, míg a rájátszásban - melynek első körében 4-3-ra kapott ki az együttes - 17,3 pontot szerzett találkozónként.

A német válogatott Dennis Schröder a Lakersben folytatja Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide/Swen Pförtner

A Lakers keretében ez csupán az első változás az előző kiíráshoz képest, ugyanis a bajnokcsapatból jelenleg kérdéses a jövője Rajon Rondónak, Dwight Howardnak, Kentavious Caldwell-Pope-nak, Avery Bradley-nek, JaVale McGeenek, Markieff Morrisnak és Jared Dudley-nak is, de még a gárda LeBron James melletti másik sztárjának, Anthony Davisnek sincs új szerződése.

A decemberben rajtoló új szezonra egyelőre Jamesnek, Kyle Kuzmának, Alex Carusónak, Talen Horton-Tuckernek és Quinn Cooknak van megállapodása klubbal.