Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A címvédő Los Angeles Lakers hazai pályán szenvedett vereséget az NBA-ben

San Antonio Spurs v Los Angeles Lakers GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 07: Jakob Poeltl #25 of the San Antonio Spurs defends against a jump shot by LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers during the second half of a game at Staples Center on January 07, 2021 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Los Angeles Lakers 118-109-re kikapott a vendég San Antonio Spurstől az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A Spurs elsősorban LaMarcus Aldridge 28 pontjának és Demar DeRozan 19 pontjának és nyolc gólpasszának köszönhetően győzött a Staples Centerben, ahol két napon belül második sikerét aratta, miután kedden a Clippersnél is jobbnak bizonyult. Ahogy akkor, úgy a texasiak a csütörtöki meccsen is kiválóan tüzeltek távolról, 16 hárompontost dobtak, amivel a Lakers nem tudott mit kezdeni.

A Lakersnek LeBron James 27 pontja is kevés volt a győzelemhez, így a kaliforniai együttes harmadik vereségét szenvedte el kilencedik szezonbeli találkozóján.

A Spurs 16 hárompontost dobott, legyőzte a címvédő Lakerst Forrás: AFP/2021 Getty Images/Sean M. Haffey

A Denver-Dallas a szerb Nikola Jokic és a szlovén Luka Doncic egymás elleni párharcát hozta, amiből hosszabbítás után a Dallas játékosa jött ki jobban. Mindkét délszláv kosaras 38 pontot szerzett.

A nap keleti rangadóján a Brooklyn Nets sztárjai, Kevin Durant és Kyrie Irving nélkül tudta legyőzni a ligaelső Philadelphia 76erst, méghozzá simán. A Netsben Joe Harris és Caris Levert állt a csapat élére. Előbbi 28 pontot, utóbbi pedig 22 pontot, 10 gólpasszt és hét lepattanót ért el.

Damian Lillard, a Portland TrailBlazers klasszisa úgy dobott 39 pontot a Minnesota Timberwolves ellen, hogy kevesebb mint 29 percet töltött a parketten.

Eredmények:
Brooklyn Nets-Philadelphia 76ers 122-109
Memphis Grizzlies-Cleveland Cavaliers 90-94
Denver Nuggets-Dallas Mavericks 117-124 - hosszabbítás után
Los Angeles Lakers-San Antonio Spurs 109-118
Portland TrailBlazers-Minnesota Timberwolves 135-117

Mindent egy helyen az Eb-ről