Vágólapra másolva!
Donald Brashear 2010-ben döntött úgy 17 év NHL-karrier után, hogy befejezi a pályafutását. Kanadával két vb-n szerepelt, több mint 130 millió dollárt keresett, a Montreal Canadiens, a Vancouver Canucks, a Philadelphia Flyers, a Washington Capitals és a New York Rangers csapatában több mint 1000 NHL-találkozón játszott. Abban az időben dúskált a pénzben, ám a mennyből hamar a pokolba jutott.

A pályán kőkemény, olykor brutális Brashear québeci

otthonában medence, fürdő, golfszimulátor és teniszpálya is volt, a garázsban pedig egy Porsche és a Lamborghini is állt,

így azt lehet mondani, mindene megvolt, amire csak vágyott – derül ki az aftonbladet.se beszámolójából.

Pályafutása befejezése után pedig volt ideje különféle üzleti beruházásokra, hogy a már megszerzett vagyont tovább építse.

- mondt a The Athletic című lapnak Brashear.

Donald Brashear megküzdött a drogokkal Forrás: AFP/2009 Getty Images/Bruce Bennett

Azóta sok minden történt a most 49 éves kanadai sztár életben.

Pár évvel később egy sikertelen jégkorongboltba történő beruházás, és két sikertelen ingatlanvásárlás után adósságokkal küzdött, és bírósági eljárás indult ellene.

Azonban nem elsősorban a rossz beruházások hozták őt ebből a helyzetbe. Brashear uyganis kábítószer- és alkoholfüggőségben szenvedett.

Aktív pályafutása alatt alig ivott, ezt követően azonban állítólag napi 30 sört ivott, és egy csomag cigarettát is elszívott. Ezzel párhuzamosan pedig a kokaint, a ketamint és a GHB-t is rendszeresen használta az egykori jégkorongsztár.

Amikor a legrosszabb időszaka volt, akár 5500 dollárt (több mint 1,5 millió forintot) is eldrogozott hetente. Az adóssága csaknem 20 millió volt,

a Brashear pedig a csőd szélén állt. Még a legközelebbi barátai sem sejtették, mekkora a probléma, de már többen észrevették, hogy valami nincs rendben. Többek között a korábbi csapattársa, a Philadelphia Flyers sztárja, Simon Gagne. Ugyanis az addig kiváló fizikummal rendelkező Brashear egyszer csak elhízott, borostát növesztett.

Donald Brashear élete nem jó irányba haladt, de már felállt a padlóról Forrás: AFP/2006 Getty Images/Rafael Suanes

Donald Brashear 2019 júniusában a saját lakásába tört be.

Ebben az időben bérlakásban élt egy lakótelepen, a tulajdomos többszöri figyelmeztetése után a betörés idején éppen kilakoltatták a korábbi hokisztárt.

A rendőrség pedig éppen akkor kapta el, amikor a szoba íróasztalánál egy székről szívta fel a kokaint.

2019 decemberében kábítószer-bűncselekmények miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A bíró megbocsátotta az esetet, mert közben a kezébe vette a dolgokat Brashear, elvonóra került. Eredetileg négy hétről volt szó, végül öt hónapot töltött a rehabilitáción.

Azóta a korábbi jégkorongsztár „rendes" munkát kapott.

Először egy gyorsétteremláncnál, majd egy autómosóban dolgozott. Ma már teljesen tiszta.

„Boldog vagyok. Csak a jelenre gondolok. A jelen pedig akkor akkor is jó, ha hosszú az út" – mondta Donald Brashear.