Vágólapra másolva!
Egybehangzó sajtóinformációk szerint azért tette szabadlistára egyik hátvédjét, Tony DeAngelót az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő New York Rangers, mert a Pittsburgh Penguins elleni hosszabbításos vereség után összeverekedett az öltözőfolyosón a kapus Alekszandr Georgijevvel.

A Rangers nem kívánta kommentálni a média értesüléseit, csak annyit jegyzett meg, hogy a klub számára legjobb döntést hozták meg.

A New York-i csapat szombaton úgy kapott ki hosszabbításban a Pittsburghtől, hogy a hirtelen halálban Georgijev és DeAngelo rosszul kommunikált, ezután korongot szerzett a Penguins, és még ebből a támadásból Sidney Crosby beütötte a győztes gólt.

Hírek szerint az orosz-bolgár kapus, valamint a védő összeszólalkozott az öltözőfolyosón. DeAngelo szerint Georgijev potyagólt kapott, míg utóbbi azt mondta, a védő nem védekezett elég szorosan. Ezt követően egymásnak estek, és végül Chris Kreider másodkapitány úgy vetett véget ennek, hogy DeAngelót arcon ütötte.

Alekszandr Georgijev és Tony DeAngelo Forrás: AFP/2018 Getty Images/Bruce Bennett

DeAngelónak kétéves, idényenként 4,8 millió dolláros szerződése van, és most bármelyik csapat lecsaphat rá. Ha nem viszik el, akkor a tartalékok közé kerül. A "forrófejű" védőnek már korábban is voltak fegyelmi ügyei.