Vágólapra másolva!
A profi amerikaifoci-ligában (NFL) szereplő Washington Football Team óriási változtatásokon megy keresztül mostanában, mivel tavaly 87 év után lecserélte a Redskins nevet és logót, legutóbb pedig bejelentette a klub, hogy a mazsoretteket pom-pom lányok váltják fel a jövőben.

- mondta Jason Wright, a washingtoni klub elnöke a sajtóközleményben.

Wright azt mondta, hogy a döntés nem állt összefüggésben a tavaly nyáron felhozott szexuális zaklatással kapcsolatos vádakkal, egyszerűen csak haladni szeretnének a korral.

A csapatnál tavaly júliusban kezdődtek a változások, miután a szponzorok nyomásgyakorlása már hatással volt a Washington Redskins tulajdonosára. Az 1932-ben alapított egyesületnél úgy döntöttek, hogy a név sértő az őslakosokra nézve, ezért megváltoztatták a franchise nevét és logóját is. A csapatnév körül kialakult botránnyal szinte egy időben jelent meg a Washington Post részletes beszámolója, miszerint a franchise-nál az elmúlt évtizedben számos szexuális zaklatás történt. A lapnak 15 jelenlegi és korábbi alkalmazott nyilatkozott a klubnál kialakult mérgező kultúráról. Az NFL-vizsgálatot indított a csapatnál.

A WFT táncos csapatra cseréli le a szurkolólányait Forrás: Twitter

A klubnál úgy vélik, hogy a mazsorett nem elég korszerű, és látványos, ezért pom-pom lányokra cserélik le a csapatot buzdító táncosokat.


A csapat mazsorettjeit egészen a bejelentésig nem tájékoztatták a tervekről, a washingtoni egyesület szóvivője ezt azzal indokolta, hogy a táncosoknak lejárt a szerződésük.

– mondta Candess Correll, a 2020-as mazsorett együttes csapatkapitánya.

A Washington Football Team mazsorett csapatát 1962-ben alapították, ezzel a liga egyik legrégebbi mazsorett szövetségének számít.