Vágólapra másolva!
A Portland Trail Blazer játékosa, Damian Lillard egészen hihetetlen teljesítményt nyújtott a Denver Nuggets elleni, kétszeres hosszabításos meccsen, amivel egyedülálló rekordot állított fel az NBA történetében. 

A Portland Trail Blazers a Denver Nuggets ellen lépett pályára az NBA rájátszásában. A párharc állása 2:2-re állt a meccs előtt, de az ötödik meccsen ilyen izgalmas összecsapásra talán senki sem számított.

A Portland vezére, Damian Lillard elképesztő dobásokkal tartotta életben a Trail Blazers győzelmi esélyeit a meccsen. A negyedik negyed utolsó másodperceiben pedig egy visszalépős hárompontossal hosszabbításra mentette a meccset, pedig úgy tűnt, hogy már megnyerheti a találkozót a Denver.

A Nikola Jokics és Michael Porter Jr. vezette Nuggets aztán átvette a kezdeményezést, és már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a második hosszabításban.

Damian Lillard megállíthatatlan volt Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Matthew Stockman

Lillard végül 55 ponttal, 17/24 jó dobással, közte 12/17 triplával, 10 gólpasszal és 3 kiosztott blokkal zárt a meccsen.

Az 55 dobott pont pont klubrekord, a 12 tripla pedig NBA-csúcsnak számít a dobóhátvédtől.

Damian Lillard az első játékos az NBA történelmében, aki 55 pont mellé 10 gólpasszt, és 12 hárompontost tudott szerezni egy meccsen, beleértve az alapszakaszt és a rájátszást is.

A Brooklyn Nets magabiztos győzelmet aratott a vendég Boston Celtics ellen, ezzel 4-1-re megnyerte a párharcot.

Eredmények, rájátszás, 1. forduló:

Keleti főcsoport:
Brooklyn Nets-Boston Celtics 123-109
A párharc végeredménye: 4-1 a Brooklyn javára.

Nyugati főcsoport:
Phoenix Suns-Los Angeles Lakers 115-85
A párharc állása: 3-2 a Phoenix javára.

Denver Nuggets-Portland Trail Blazers 147-140 - kétszeri hosszabbítás után
A párharc állása: 3-2 a Denver javára.

A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.