Vérrel és botránnyal ért véget az NFL-idény Tom Brady számára

NFC Divisional Playoffs - Los Angeles Rams v Tampa Bay Buccaneers GettyImageRank3 Color Image nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
TAMPA, FLORIDA - JANUARY 23: Tom Brady #12 of the Tampa Bay Buccaneers throws the ball in the second quarter of the game against the Los Angeles Rams in the NFC Divisional Playoff game at Raymond James Stadium on January 23, 2022 in Tampa, Florida. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP (Photo by Kevin C. Cox / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Tampa Bay Buccaneers 30-27-re kikapott hazai pályán a Los Angeles Ramstől, a Nemzeti Főcsoport (NFC) elődöntőjében. A Tampa legendás irányítója, Tom Brady nehezen viselte a vereséget.

A Matthew Stafford által vezérelt Rams a harmadik negyed elején már 27-3-ra is vezetett, de Brady és a Bucs ekkor magasabb fokozatba kapcsolt, és nem sok kellett, hogy visszakapaszkodjanak és megfordítsák a meccset.

Nem touchdown, de tulajdonképpen itt dőlt el a mérkőzés:

A Rams védelme a mérkőzés nagy részében kiválóan működött, összesen háromszor vitték földre Bradyt, aki ezen felül is rengeteg ütést és ütközést volt kénytelen elszenvedni, az egyik ilyen után még a szája is felrepedt.

A 44 éves irányítónak 22 szezont kellett eltöltenie ahhoz a ligában, hogy megkapja első sárga zászlóját, ami sportszerűtlenségért járt: az egyik játékvezetővel beszélt olyan hangnemben, amiért az bedobta a zászlót.

A Kansas City Chief hatalmas mérkőzésen, hosszabbítás után győzte le hazai pályán 42-36-ra a Buffalo Billst az Amerikai Főcsoport (AFC) elődöntőjében. A Chiefs irányítója, Patrick Mahomes ezúttal is ellenállhatatlan volt: 378 yardot passzolt, kiosztott négy touchdown-átadást, futott a labdával 69 yardot, és egyetlen egy alkalommal sem adta el a játékszert.

Az utolsó TD:

A rájátszásban pedig továbbra is csak olyan csapattól kapott ki, amelynek az irányítóját úgy hívják, hogy Tom Brady: ellene 0-2, mindenki más ellen 8-0 a mérlege.

Eredmények:
NFC elődöntő:
Tampa Bay Buccaneers-Los Angeles Rams 27-30
a főcsoport döntőjében a Rams ellenfele a San Francisco 49ers lesz.

AFC elődöntő:
Kansas City Chiefs - Buffalo Bills 42-36 (h.u.)
a főcsoportdöntőben a Chiefs ellenfele a Cincinnati Bengals lesz.