Szenzáció: Tom Brady visszavonult

Super Bowl LV GettyImageRank1 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL bestof topix
TAMPA, FLORIDA - FEBRUARY 07: Rob Gronkowski #87 and Tom Brady #12 of the Tampa Bay Buccaneers celebrate after defeating the Kansas City Chiefs in Super Bowl LV at Raymond James Stadium on February 07, 2021 in Tampa, Florida. The Buccaneers defeated the Chiefs 31-9. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Minden idők egyik, ha nem a legjobb NFL-játékosa, Tom Brady 22 szezon és hét megnyert bajnoki cím után úgy döntött, hogy befejezi pályafutását - írja az NFL-szakíró Ian Rapoport.

Egy héttel ezelőtt a címvédő Tampa Bay Buccaneers 30-27-re kikapott hazai pályán a Los Angeles Ramstől, az NFL rájátsásának főcsoport-elődöntőjében. Mint a mostani bejelentéssel kiderült, ez volt a 44 éves legenda utolsó fellépése a ligában.

A Rams védelme a mérkőzés nagy részében kiválóan működött, összesen háromszor vitték földre Bradyt, aki ezen felül is rengeteg ütést és ütközést volt kénytelen elszenvedni, az egyik ilyen után még a szája is felrepedt.

Bradynek 22 szezont kellett eltöltenie ahhoz a ligában, hogy megkapja első sárga zászlóját, ami sportszerűtlenségért járt: az egyik játékvezetővel beszélt olyan hangnemben, amiért az bedobta a zászlót.

Tom Brady évről évre képes volt megújulni, ezért tudott ennyi időn át ennyire sikeres lenni Forrás: AFP/2021 Getty Images/Mike Ehrmann

A sportág legnagyobb ikonja mindig is rosszul viselte a vereséget, de ez a folyamatos győzni akarása volt az egyik olyan tényező, amivel képes volt folyamatosan megújulni több mint két évtizedes karrierje során folyamatosan.

Szinte felsorolni is lehetetlen, hogy mennyi rekordot írt át az irányítózseni hosszú pályafutása során. A leginkább árulkodó adatsor talán ez:

A Super Bowl-győzelmek száma (kezdő irányítók és csapatok):

  • Tom Brady 7
  • New England Patriots, Pittsburgh Steelers 6
  • Dallas Cowboys, San Francisco 49ers 5
  • Terry Bradshaw, Joe Montana, Green Bay Packers, New York Giants 4

A Tom Bradyről egy évvel ezelőtt készült portrénk ide kattintva olvasható!