Jimmy Butler vezérletével főcsoportdöntős a Miami az NBA-ben

NBA: Miami Heat vs Philadelphia 76ers 2022 NBA playoffs,2022 NBA Semifinals,Jimmy Butler,Miami Heat,NB Horizontal
PHILADELPHIA, PA, USA - MAY 12: Jimmy Butler of Miami Heat in action during NBA semifinals between Philadelphia 76ers and Miami Heat at the Wells Fargo Center in Philadelphia, Pennsylvania, United States on May 12, 2022. Tayfun Coskun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Miami Heat bejutott a Keleti főcsoport fináléjába, miután csütörtökön győzni tudott a Philadelphia 76ers vendégeként, s ezzel 4-2-re megnyerte a párharcot az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.

A floridai gárda legjobbja Jimmy Butler, a Philadelphia korábbi játékosa volt, aki 32 ponttal segítette csapatát. A floridaiak három év alatt másodszor kerültek a konferencia fináléjába.

kesergett az év legjobbja-címről épphogy lemaradt Joel Embiid, a szezon mesterlövésze, aki ezúttal csak 20 pontig jutott. A kameruni center a szezon közben érkezett, tízszeres All Star-válogatott James Hardenről is beszélt, az olimpiai és világbajnok messze alulmúlta a várakozásokat.

"Minden szurkolónk a régi, houstoni Hardent várta, de ő már nem az" - "szúrt oda" Embiid a klubtársának, aki ezúttal csak 11 ponttal zárt, és a második félidőben egyáltalán nem szerzett kosarat.

A Sixers tavaly keleti bajnokként szintén csak a második körig jutott, és 2001 óta rendre lemarad a főcsoportdöntőről.

A Heat a keleti fináléban a címvédő Milwaukee és a Boston párharcának a győztesével találkozik, amelyben a Bucks 3-2-re vezet.

A nap másik mérkőzésén a Dallas Mavericks hazai pályán simán legyőzte az alapszakaszgyőztes Phoenix Suns együttesét, így a hetedik meccs dönt majd a párharcban.

A meccs legjobbja Luka Doncic volt, a Dallas szlovén sztárja 33 ponttal, 11 lepattanóval és 8 assziszttal járult hozzá a győzelemhez.

Eredmények:
Rájátszás, főcsoport-elődöntők:
Keleti főcsoport:
Philadelphia 76ers-Miami Heat 90-99
Továbbjutott: a Miami, 4-2-es összesítéssel.

Nyugati főcsoport:
Dallas Mavericks-Phoenix Suns 113-86
A párharc állása: 3-3.