Vágólapra másolva!
A Memphis Grizzlies és a Boston Celtics is javított az elvesztett első mérkőzése után és hazai pályán egyenlíteni tudott az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) főcsoport-elődöntőjében. A Golden State Warriors játékosa, Gary Payton II súlyos sérülést szenvedett.

A Grizzlies legnagyobb sztárja, Ja Morant parádés játékával öt ponttal verte kedden a Golden State Warriorst. Morant 47 pontot, illetve 8-8 lepattanót és gólpasszt ért el a meccsen, melyen csapattársát, Dillon Brooksot rögtön az elején kiállították, miután durván szabálytalankodott Gary Payton II-vel szemben, akinek, mint később kiderült, eltörött a könyöke.

Steve Kerr, a kaliforniaiak edzője keserűen annyit mondott, hogy Brooks megsértette a liga írt és íratlan szabályait.

- fejtette ki a tréner, akinek együttese 38 triplakísérletből csak hétszer talált be.

Az ifjabb Payton az NBA Híresség Csarnokába beválasztott legendás irányító, 9-szeres All-Star-válogatott, 2006-ban bajnok, az amerikai válogatottal pedig 1996-ban és 2000-ben olimpiai bajnok Gary Payton fia. Gary Payton II sérülését általános sajnálat övezi a ligában. A 29 éves hátvédet egyetem után nem draftolta egyik csapat sem, végül 2017-ben a Milwaukee Bukcstól kapott szerződést, ahol néhány hetet töltött. Ezt követően megfordult a Los Angeles Lakersben és a Washington Wizardsban, miközben jobbára az NBA tartalékbajnokságában, a G-League-ben pattogtatott. Innen került 2021-ben a Warriorshoz, ahol a szezon végén nem kapott új szerződést, ő azonban annyira maradni akart, hogy még a videoelemző stábba is hajlandó lett volna beülni. Azonban az egyik edző látva az elszántságát, elkezdett vele külön foglalkozni, és a szezon második felére már meghatározó ember lett a GSW keretében.

A nap másik mérkőzése kevés izgalmat hozott, a Celtics ugyanis nagyon simán, 23 ponttal legyőzte a címvédő Milwaukee Bucksot.

Eredmények, főcsoport-elődöntő, 1. mérkőzések:
Nyugati főcsoport:
Memphis Grizzlies-Golden State Warriors 106-101
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1

Keleti főcsoport:
Boston Celtics-Milwaukee Bucks 109-86
Az állás: 1-1