Vágólapra másolva!
Kosárlabdaláz uralkodik Tokióban, ahol pénteken és szombaton az észak-amerikai liga (NBA) címvédője, a Golden State Warriors a Washington Wizardsszal játszik az előszezonban két mérkőzést, már biztosan telt ház előtt.

A Szaitama Szuper Arénában több mint 20 ezer néző foglalhat helyet, a Warriors és a Wizards meccsein pedig egyetlen üres hely sem marad a lelátón. Úgy sem, hogy a legjobb helyekért 420 ezer jent (1,25 millió forint) kellett fizetni.

A Warriors címvédőként érkezik Japánba Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Thearon W. Henderson

Japánban a sportág nagyon népszerű, az NBA pedig hosszú évek óta visz mérkőzéseket a távol-keleti országba, ahol 1990 és 2003 között összesen 12 alapszakaszmeccset játszottak. Legutóbb három éve, még a koronavírusjárvány előtti évben volt NBA-mérkőzés az országban.
Ezúttal a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés, nem csupán a három év kihagyás, hanem a bajnok Warriors sztárjai, köztük Stephen Curry miatt. A rajongók Hacsimura Rujra is kíváncsiak, akit 2019-ban draftolt a Wizards, melyben azóta is alapembernek számít, meccsenkénti 13 pontos átlaggal.