Vágólapra másolva!
A Buffalo Sabres gólgazdag találkozón 8-3-ra legyőzte a vendég Detroitot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszában, hétfőn.

A hazaiaknál a 25 éves, de az amerikai válogatottal már kétszeres vb-bronzérmes Tage Thompson mesterhármasa mellett további három találat előkészítéséből vállalt szerepet.

Ezzel egyike lett az NHL-ben egy meccsen hat pontot elérő hat játékosnak, és az első azóta, hogy Patrick LaFontaine 1993 februárjában hasonló teljesítménnyel zárt. A rekordot Gilbert Perreault tartja 1976 februárjából hét ponttal. Jeff Skinner pályafutása 300. gólját szerezte meg a mérkőzésen.

Bobby Clarke és Gretzky után Thompson a harmadik hallweeni hatpontos:

Szétlövés döntött a Carolina és a Washington összecsapásán, a vendégeknél az NHL gólszerzőinek örökrangsorában harmadik Alekszandr Ovecskin eggyel gyarapította találatai számát, a hazaiak sikerét hozó rávezetésekben viszont hibázott. Ez volt a 37 esztendős orosz csatár 785. gólja, ezzel tovább közelített az előtte álló Gordie Howe-hoz (801) és a csúcstartó Wayne Gretzkyhez (894). Ráadásul Ovecskin minden találatát a Capitals játékosaként szerezte - 1284 mérkőzés alatt -, az egy klub színeiben szerzett gólok tekintetében már csak Howe előzi meg, aki 1946 és 1971 között 1687 találkozón 786-szor volt eredményes a Detroit mezében.

Tovább tart a St. Louis rossz sorozata: a Blues sorozatban ötödször kapott ki, ezúttal hazai jégen a Los Angelestől. A vendégeknél Kevin Fiala három gólpasszt osztott ki.

Eredmények:
Buffalo Sabres-Detroit Red Wings 8-3
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 3-2 - szétlövéssel
St. Louis Blues-Los Angeles Kings 1-5