Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) a bajnokesélyesek közé sorolt Brooklyn Nets elveszítheti egyik legjobb játékosát, ugyanis Kyrie Irving azt kérte a klubtól, hogy cseréljék el.

Értesülések szerint a 30 éves kosaras azért szeretne távozni a csereüzletek csütörtöki határideje előtt, mert a tárgyalások számára nem megfelelő irányba haladtak a szerződéshosszabbításával kapcsolatban.

A 2011-es draft első választottjának remek szezonja van: mérkőzésenként 27,1 pontot szerez, illetve több mint öt gólpasszt oszt ki és lepattanót szed, azaz mindhárom mutatóban közel van pályafutása legjobbjához, ennek megfelelően a keleti főcsoport kezdőötösében kapott helyet a február 19-i All Star-gálán.

Irving az elcserélését kérte a Brooklyntól Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Maddie Meyer

Az amerikai válogatottal olimpiai és világbajnok Irving pályafutása első hat idényét a Cleveland Cavaliers színeiben töltötte, mellyel 2016-ban bajnok lett. Ezt követően két szezonon át a Boston Celtics gárdáját erősítette, majd 2019 nyarán igazolt jelenlegi csapatához, amely 31-20-as győzelmi mutatójával negyedik helyen áll keleten.