24 éve nem látott olyat az NFL, mint a Super Bowl után

Super Bowl LVII - Kansas City Chiefs v Philadelphia Eagles Amfoot Horizontal
Retired football player Terry Bradshaw (L) stands next to Kansas City Chiefs' quarterback Patrick Mahomes as he celebrates his team's winning Super Bowl LVII against the Philadelphia Eagles at State Farm Stadium in Glendale, Arizona, on February 12, 2023. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)
Vágólapra másolva!
Az 57. Super Bowlt követően a győztes csapat irányítóját, Patrick Mahomest választották a mérkőzés legértékesebb játékosává. Az MVP címmel pedig történelmet írt.

A 27 éves irányító hatodik szezonjában már a második nagydöntőn léphetett pályára, és a második Super Bowlt nyerte meg. Sőt, ahogy 2020 februárjában a San Francisco 49ers ellen 31-20-megnyert döntőt követően, úgy ezúttal is őt választották a SB légértékesebb játékosának. Azaz Mahomes 27 éves korára kétszeres bajnok, kétszeres Super Bowl MVP, és kétszer már az alapszakasz legjobbjának is megválasztották.

És itt jön a csoda: a Chiefs irányítója idén bajnok lett, és az alapszakasz után a döntő legértékesebb játékosának is őt választották. Ilyen triplázásra legutóbb 1999-ben volt példa, amikor Kurt Warner, a St. Louis Rams irányítója zsebelte be a szezon három légértékesebb címét.