Doncic megint 40 pont fölé jutott, de az edzője kiborult a sajtótájékoztatón - videó

Dallas Mavericks v Milwaukee Bucks GettyImageRank3 People Basketball - Sport USA Above Wisconsin Taking a Shot - Sport Milwaukee - Wisconsin Two People Photography Making A Basket - Scoring Eleventh Dallas Mavericks Milwaukee Bucks NBA NBA Pro Basketball
MILWAUKEE, WISCONSIN - NOVEMBER 18: Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks shoots over Brook Lopez #11 of the Milwaukee Bucks during a game at Fiserv Forum on November 18, 2023 in Milwaukee, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Stacy Revere/Getty Images/AFP (Photo by Stacy Revere / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Teljessé vált a negyeddöntő mezőnye az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) keretein belül zajló NBA Kupában.

Keletről a Milwaukee Bucks, az Indiana Pacers, a Boston Celtics és a New York Knicks, míg nyugatról a Los Angeles Lakers, a Sacramento Kings, a New Orleans Pelicans és a Phoenix Suns maradt állva.

A 2023/2024-es idényben bevezetett újítás során a keleti és nyugati konferenciában is véletlenszerűen ötös csoportokba sorsolták a csapatokat, amelyek az alapszakaszon belül körmérkőzéseket játszanak, majd a legjobb nyolc kerül a negyeddöntőbe. Az elődöntőt és a finálét Las Vegasban rendezik, a sorozat december 9-én zárul, és csak a döntő nem számít bele az alapszakasz küzdelmeibe. A győztes az NBA Kupa mellé busás pénzjutalmat is kap, a játékosok ugyanis fejenként félmillió dollárral gazdagodnak.

A keddi játéknap hőse a Dallas szlovén sztárja, Luka Doncic volt, aki 41 ponttal, 9 lepattanóval és 9 gólpasszal vezette sikerre a Maverickset a vendég Houston ellen.

Ilyet is tud:

A dallasiak edzőjét, Jason Kiddet azonban nem találta jókedvében a sajtó, a korábbi nagyszerű irányító egy-két cifra káromkodás kíséretében faképnél hagyta a sajtótájékoztatóra egybegyűlteket.

Az NBA Kupa negyeddöntőjének párosítása:
Los Angeles Lakers-Phoenix Suns
Sacramento Kings-New Orleans Pelicans
Milwaukee Bucks-New York Knicks
Indiana Pacers-Boston Celtics