Az egyik bíró állította meg a szurkolóval balhézó NBA-sztárt - videó

Los Angeles Clippers v New York Knicks GettyImageRank2 Zero Basketball - Sport USA New York City Madison Square Garden Color Image New York Knicks Photography Making A Basket - Scoring Facial Expression Los Angeles Clippers NBA NBA Pro Basketball Russell
NEW YORK, NEW YORK - NOVEMBER 6: Russell Westbrook #0 of the LA Clippers reacts after making a basket against the New York Knicks during the first quarter of a game at Madison Square Garden on November 6, 2023 in New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Rich Schultz/Getty Images/AFP (Photo by Rich Schultz / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az NBA-ben szereplő Los Angeles Clippers sztárja, Russell Westbrook karrierje során nem először került összetűzésbe egy szurkolóval. Ezúttal legalább nem fajult tettlegességig az ügy.

A Clippers a címvédő Denver Nuggets csapatát fogadta a Crypto.com Arénában (korábbi nevén Staples Center), és hiába van tele a kaliforniai csapat papíron sztárokkal - Kawhi Leonard, Paul George, Russell Westbrok, James Harden - egy Denver-szintű csapat annyira nem veszi őket így sem komolyan, hogy Mike Malone a három legnagyobb sztárját, Nikola Jokicsot, Aaron Gordont és Jamal Murray pályára sem küldte a meccsen, amit így is simán nyert meg a coloradói csapat 113-104-re.

A találkozó utolsó percében a hazai oldalon már mindenki nehezen viselte a megaláztatást, és az oldalvonal melletti egyik közeli (és vélhetően igen drága) székről egy szurkoló heves gesztikulálással a 35 éves korábbi MVP, és 9-szeres All-Star-válogatott Westbrookot találta meg. Akit csak a meccs egyik női játékvezetője, Lauren Holtkamp tartott vissza attól, hogy esetleg elfajuljanak a dolgok.

Az ESPN cikke szerint a lefújás után még Westbrook csapattársa, a német Daniel Theis, valamint a vendégek játékosa, Justin Holiday is igyekezett békíteni, így a nagyobb botrány elmaradt.

"Nem egy szerencsés dolog... A szurkolók azt hiszik, hogy mindent kimondhatnak, ami csak az eszükbe jut. Nem fogom elmondani, hogy mit mondott ez az illető, mert nem lenne helyénvaló, maradjunk annyiban, hogy megvédtem magam.

- mondta később Westbrook.

A leendő Hall of Fame-tagnak - Westbrooké az NBA történetének legtöbb tripla-duplája, illetve Oscar Robertson mellett az egyetlen, aki tirpla-dupla átlaggal zárt egy szezont - messze nem ez az első esete, amikor összetűzésbe keveredik egy szurkolóval. 2019-ben még az Oklahoma City Thunder játékosaként veszett össze egy Utah Jazz-szurkolóval, akit később örökre kitiltottak a csapat meccseiről.

Két évvel később már a Washington Wizardsban kosarazott, amikor Philadelphia 76ers elleni play-off meccsen egy vendég drukker hozzávágott egy doboz pattogatott kukoricát. Akkor is a biztonságiak fogták le Westbrookot. Az előző szezon rájátszásában pedig egy Phoenix Suns-szurkolóval tűzött össze.