Évtizedek óta és soha nem látott jelenetek is voltak a szezon eddigi legjobb meccsén - videó

Tampa Bay Buccaneers v Houston Texans GettyImageRank2 nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
HOUSTON, TEXAS - NOVEMBER 05: Dare Ogunbowale #33 of the Houston Texans kicks a field goal in the fourth quarter of a game against the Tampa Bay Buccaneers at NRG Stadium on November 05, 2023 in Houston, Texas. Bob Levey/Getty Images/AFP (Photo by Bob Levey / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Houston Texans és a Tampa Bay Buccaneers a szezon eddigi legjobb meccsét játszotta egymás ellen az észak amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) 9. fordulójában.

A hihetetlenül fordulatos és pontgazdag találkozón a vendégek közül Rachaad White és Cade Otton is 2-2 touchdownt szerzett, mégis a szintén 2 TD-ig jutó Tank Dell volt a hős, aki 6 másodperccel a vége előtt szerezte meg a győzelmet érő elkapást a Texans számára. A másik hős pedig az irányító, C. J. Stroud volt, aki 5 TD-passzt és 470 yardot ért el – utóbbi NFL-rekordnak számít az újonc quarterbackek között.

A meccs során 8 alkalommal változott meg az aktuális vezető csapat kiléte, a 39-37-es végeredmény pedig ezelőtt még sohasem fordult elő az NFL történetében (ezt nevezik scorigaminak, ez volt az NFL történetének 1080. különböző eredménye).

Ám a legtöbbet mégis Dare Ogunbowaléról beszélnek a találkozó után: a houstoniak futója 19 év (és Wes Welker) óta az első NFL-játékos lett, aki nem rúgójátékosként értékesített egy mezőnygólt az alapszakaszban. A Texans rúgója, Ka'imi Fairbairn sérülése után ugyanis sokáig halogatta a csapat a rúgásokat, és a touchdownok után is kétpontos kísérletekkel próbálkoztak, ám a negyedik negyed közepén mégis rábíztak Ogunbowaléra egy 29 yardos mezőnygólt – jól tették, a közönség és a csapat pedig ovációban tört ki a sikeres rúgás után.

A Texans a sikerével 4-4-es mérleggel áll, míg a Buccaneers 3-5-ös mutatóval várhatja a folytatást.