Fantasztikus mérföldkőhöz érkezett az NBA sztárkosarasa

San Antonio Spurs v Phoenix Suns GettyImageRank2 Ten Basketball - Sport Looking USA Arizona Defending - Sport Phoenix - Arizona Color Image Photography Phoenix Suns San Antonio Spurs NBA NBA Pro Basketball 35 To Shoot Kevin Durant Match - Sport Personalit
PHOENIX, ARIZONA - OCTOBER 31: Kevin Durant #35 of the Phoenix Suns looks to shoot as Jeremy Sochan #10 and Victor Wembanyama #1 of the San Antonio Spurs defend during the fourth quarter of an NBA game at Footprint Center on October 31, 2023 in Phoenix, Arizona. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike Christy/Getty Images/AFP (Photo by Mike Christy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Sorozatban kilencedik győzelmével klubrekordot állított be az Orlando Magic az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA). Kevin Durant már a lejobb 10 között van a pontszerzők között.

A floridai gárda pénteken 130-125-re verte a vendég Washington Wizardsot, főként a németekkel szeptemberben világbajnok Franz Wagner 31 és a tavalyi amatőrbörzén elsőként elkelt Paolo Banchero 28 pontjának köszönhetően. A Magic fennállása során negyedszer érte el a kilences sikerszériát, legutóbb 2011-ben volt rá példa.

Kevin Durant az NBA korszakos egyéinsége Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mike Christy

A phoenixi Kevin Durant minden idők 10. legeredményesebb kosarasa lett a ligában, a 35 éves klasszis a 27 409 ponttal visszavonult Moses Malone-t előzte meg a rangsorban, és már 27 423-nál tart. Durant olimpiát háromszor, NBA-trófeát kétszer, világbajnokságot pedig egyszer nyert. A címvédő Denvernek 30 pontot dobott, de ez is kevés volt a győzelemhez, a vendég Nuggets főként Nikola Jokics 21 pontjával és 16 gólpasszával nyert 119-111-re.

Kevesebb okuk van az örömre a San Antonio Spurs szurolóinak, mivel a texasiak már sorozatban 14 vereségnél tartanak. A nyáron megszerezték a korszakos tehetségnek kikiáltott, 224 centis Victor Wembanyamát, de a francia tinisztár csípőproblémák miatt jelenleg harcképtelen.