A Lakers nyerte az NBA-kupát, LeBron James lett az MVP - videó

NBA In-Season Tournament Championship: Lakers win inaugural NBA Cup Indiana Pacers, LeBron James ,Basketball,inaugural NBA Cup,Las Horizontal
LAS VEGAS, NEVADA - DECEMBER 9: Los Angeles Lakers win inaugural NBA Cup after NBA In-Season Tournament Finals game between Los Angeles Lakers and Indiana Pacers at the T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada, United States on December 9, 2023. Tayfun Coskun / Anadolu (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Hibátlan mérleggel, mind a hét meccsét megnyerve lett az NBA első szezonközi tornájának győztese  Los Angeles Lakers.

A csoportban mind a négy meccsét megnyerő, majd a negyeddöntőben a Phoenix Sunsot, az elődöntőben pedig a New Orleans Pelicanst elintéző Lakers a vegasi fináléban az Indiana Pacerst is legyőzte, mégpedig magabiztosan, 123-109 arányban.

A mérkőzés legjobbja a 41 pontot és 20 lepattanót szerző Lakers-center, Anthony Davis volt, míg a Pacersben Tyrese Haliburton és Bennedict Mathurin volt a legeredményesebb 20-20 ponttal.

Ilyen elszánt volt az idénybeli legjobbját nyújtó Davis:

A Lakers legnagyobb sztárja, LeBron James 24 pontja mellé 11 lepattanót és 4 asszisztott tett a közösbe, a lefújás után pedig ő vehette át az első ízben kiírt sorozat legértékesebb játékosának járó MVP-díjat.

A 20. NBA-idényét taposó világsztár rászolgált az elismerésre, hiszen a hét meccsen átlagban 26,4 ponttal, 8 lepattanóval és 7 assziszttal zárt. A mezőnyből 56,8, míg a triplavonalon túlról 60,6 százalékos hatékonysággal tüzelt.