Szobrot kapott a legendás Kobe Bryant - fotók

Los Angeles Lakers Unveil Kobe Bryant Statue GettyImageRank2 Basketball - Sport USA California City Of Los Angeles Photography February Crypto.com Arena Kobe Bryant Launch Event Los Angeles Lakers NBA NBA Pro Basketball 2024 8 PersonalityNeedsReview Horiz
LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 08: The Kobe Bryant Statue during an unveiling ceremony at Crypto.com Arena on February 08, 2024 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP (Photo by RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers szobrot avatott legendás kosarasa, a 41 évesen elhunyt Kobe Bryant tiszteletére.

Az ötszörös NBA-bajnok kosárlabdázó, Kobe Bryant 2020-ban, helikopter-balesetben veszítette életét. A szerencsétlenségben 13 éves lánya, Gianna, valamint hét másik ember is meghalt. Egyetlen klubja, a Los Angeles Lakers most egy öt és fél méternél is magasabb, 1,8 tonna súlyú bronzszoborral állított emléket a legendának.

Kobe Bryant szobrát arról a meccsről mintázták, amikor 81 pontot dobott a Torono Raptors ellen Forrás: Getty Images via AFP/2024 Getty Images/Ronald Martinez

Kobe Bryant szobra a Lakers arénája, a Crypto.com Arena előtt lesz látható.

„Ez a szobor talán úgy néz ki, mint Kobe, de igazából úgy néz ki, mint a tökéletesség" – mondta a Lakers legendája, Kareem Abdul-Jabbar, aki mellett ott volt a szobor avatásán Magic Johnson, Jerry West és Derek Fisher is. A csapat korábbi edzője, Phil Jackson és Kobe Bryant özvegye, Vanessa is ott volt az ünnepségen.

Kobe Bryant szobra a Lakers otthona előtt áll majd Forrás: Getty Images via AFP/2024 Getty Images/Ronald Martinez

Vanessa elmondta, örömmel tölti el, hogy a fiatal játékosok még mindig felnéznek Kobe-ra és ő is büszke lenne rá, hogy még mindig sokakat inspirál.

Kobe-ról egyébként még két szobrot mintáznak majd. Egyet, amin a 24-es számú met viseli, a másikon pedig a lányával lesz majd látható.

A csütörtöki szoboravatás után a Lakers játékosai a Black Mamba mezeket viselték, ami Bryant becenevére utal, de a csapat így is kikapott a bajnok Denver Nuggets-től.