Vágólapra másolva!
Élete végéig szóló eltiltást kapott az NBA-ben a Toronto Raptors kosarasa, Jontay Porter.

Jontay Porter a liga fogadási szabályait szegte meg, nem is lépett pályára már március 22-e óta, amikor elkezdték vizsgálni az ügyét. Az NBA nyomozása megállapította, hogy a 24 éves kosaras bizalmas információkat közölt fogadókkal a saját egészségügyi állapotáról, és volt, hogy nem állt csapata rendelkezésére, fogadási célokból. Porter maga is fogadott meccsekre egy barátja nevében.

Élete égéig eltiltották Jontay Portert
Fotó: twitter.com/1135Ministries 

Adam Silver, az NBA komisszárja elmondta, Porter kirívó jogsértései a legszigorúbb büntetést érdemelték. Silver szerint a legfontosabb az NBA integritásának védelme.

A vizsgálat kiderítette, hogy Porter a Sacramento Kings elleni meccs előtt egy fogadónak elárulta, nincs túl jó állapotban, majd a meccs előtt beteget jelentet és csak három perce játszott. Porter egy másik ismerőse 80 ezer dollárral fogadott arra, hogy Porter alulteljesít majd a meccsen, ő több, mint egymillió dollárt kaszált volna ezen, de a vizsgálat után befagyasztották a nyereményt.

Az is kiderült, hogy Porter 54 000 dollárt tett fel összesen 13 meccsre egy barátja számlájáról január és március között, ez pedig tilos a játékosoknak.

Az NBA közlése szerint a vizsgálat még nem zárult le teljesen.