Vágólapra másolva!
Valószínűleg teljesen rendbe fog jönni Steve Kozari NHL-játékvezető, aki a Tampa Bay Lightning védőjével, Haydn Fleuryvel ütközött össze az észak-amerikai profi hokiliga szombati játéknapján.

Ijesztő jelent játszódott le a PPG Paints Arénában, ahol a Pittsburgh Penguins fogadta a Tampa Bay Lightningot: a találkozó utolsó harmadában a hazai csapat védője, Haydn Fleury egy emberelőnyös játék során véletlenül brutálisan leütközte Steve Kozari játékvezetőt, aki mozdulatlanul terült el a jégen.

Míg Fleury felállt és az öltözőbe ment, addig az 50 éves bíró, aki 2003 óta szolgál az NHL-ben, tehát rendkívül rutinosnak számít, a jégen maradt. Azonnal jött persze az orvosi segítség, rövid ápolás után hordágyra tették Kozarit, és egyből kórházba szállították. Végig magánál volt, azaz nem vesztette el az eszméletét, minden végtagját tudta mozgatni, így az orvosok szerint minden bizonnyal teljesen fel fog épülni.

"Csak a szemem sarkából láttam az esetet. A Tampa egyik védője bejött a padról, gondolom, mindenki a korongot figyelte. Aztán egy pillanat múlva láttam az ütközést, először azt hittem, hogy sisak a sisakkal ütközött, nagyon ijesztő volt" - vallotta be a Penguins edzője, Mike Sullivan.

"Nagyon kemény látvány volt. Hát még Fleurynek milyen érzés volt. Egy játékmegszakítás során bementem hozzá az öltözőbe, és láttam rajta, hogy megviselte, ami történt. Ijesztő baleset volt, remélem, hogy mindenki rendbe fog jönni" - mondta a Tampa trénere, Jon Cooper.

Természetesen a vasárnapi Detroit Red Wings - Buffalo Sabres meccsen viszont nem fog jégre lépni, az eset után rögtön kikerült az előzetes játékvezetői keretből.