Vágólapra másolva!
Igazi Dream Teamként érkezik az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottja a párizsi olimpiára, ugyanis a legnagyobb sztárok is utaznak.

Kihirdették az amerikai kosárválogatott szinte teljes névsorát a párizsi olimpiára. Amennyiben nem szólnak közbe sérülések, bombaerős csapattal érkeznek majd az NBA-sztárok. Az 1992-es eredeti Dream Team nyomába talán nem érhet a mostani alakulat, de a névsor bombaerős. Steve Kerr csapata Peking, London, Rió és Tokió után zsinórban ötödik aranyérmét szerezheti majd.

NBA All-Star Game
LeBron James is utazik Párizsba
Fotó: AFP

A csapatban ott lesz LeBron James és mellette olyan sztárok kerültek még a csapatba, mint Stephen Curry, Kevin Durant, Jayson Tatum, Joel Embiid, Devin Booker, Tyrese Haliburton, Anthony Edwards, Jrue Holiday, Bam Adebayo és Anthony Davis. A maradék egy helyre olyan kimagasló egyéniségek pályáznak, mint Kawhi Leonard, Jalen Brunson, Paolo Banchero vagy Jaylen Brown.

A csapat júliusban edzőtáborozik majd, és lesz pár felkészülési meccse is Las Vegasban.

Az amerikaiak tavaly lemaradtak a világbajnok címről, azóta LeBron James azon dolgozik, hogy ütőképes csapat alakuljon ki körülötte. A Lakers sztárja negyedik olimpiájára készül, először lesz ott viszont a válogatottban Joel Embiid, akit a házigazda franciák is honosítottak volna, de a Team USA-t választotta a kameruni születésű center.