Vágólapra másolva!
Egészen őrült utolsó percet, vegytiszta rájátszás hangulatot hozott a címvédő Denver Nuggets és a LeBron Jamesszel felálló Los Angeles Lakers második mérkőzése az NBA playoff első körének második mérkőzésén.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, azaz NBA rájátszásának első körében kellett egy kis idő, de a második meccsekre végre megérkezett az igazi playoff hangulat. Míg a párharcok nyitó meccsei átlagosan tíz pontos különbséggel (de a Minnesota Timberwolves például 25-tel verte agyon a Phoenix Sunsot) dőltek el, addig a második meccseket már komolyabban vették a csapatok, különösen azok, amelyek az első vereség után lépéshátrányba kerültek.

Keddre virradóra három meccset rendeztek, és ezek közül csak a Cleveland Cavaliers - Orlando Magic volt sima, ott az esélyeknek megfelelően nyert az ohiói csapat a 23 pontig jutó Donovan Mitchell vezérletével.

A New York Knicks azonban nagyon megizzadt a 2-0-ért a Philadelphia 76ers ellen, ahol az előző idény MVP-je, a sérüléséből visszatért Joel Embiid 34 pontot és 10 lepattanót termelt, míg csapattársa, Tyrese Maxey egy lepattanó híján összehozott egy tripla duplát (35 pont, 9 lepattanó, 10 assziszt).

A legnagyobb csatát azonban a címvédő Denver Nuggets és a Los Angeles Lakers összecsapása hozta. Mindkét csapatban a fedélzeten volt minden sztár, azaz a hazaiaknál a kétszeres MVP Nikola Jokics, Jamal Murray, Aaron Gordon és Michael Porter, míg a kaliforniaknál a pontkirály LeBron James, Anthony Davis, D'Angelo Russel és Austin Reaves is ott volt a kezdő ötösben.

Az első meccset 114-103-ra elvesztő Lakers kezdett jobban és a 11 ponttal, 30-21-re megnyert második negyed után a nagy szünetben 15 ponttal, 59-44-re vezettek Jamesék. Csakhogy az alapszakaszban hazai pályán 33-8-as mutatóval bíró Nuggets nem hagyta elveszni a pályaelőnyt, és pontról pontra kapaszkodott vissza. Ebben a tripla dupláig (27 pont, 20 lepattanó, 10 assziszt) jutó Jokics mellett Jamal Murray vitte a prímet, aki 20 ponttal zárt, de ennél is fontosabb, hogy egy gyönyörű LeBron betörés után 99-97-es vendég vezetést követően ő dobta a meccs utolsó négy pontját. Előbb James-ről (ő 26 pont, 8 lepattanó, 12 asszisztig jutott), majd Anthony Davisről (32 ponttal és 11 lepattanóval zárt). A dudaszós győztes kosár után valósággal felrobbant a denveri Ball Arena.