Vágólapra másolva!
Szerdán, 76 éves korában meghalt Orenthal James Simpson, egykori amerikaifutball-játékos és színész, aki leginkább az ellene folyó gyilkossági per kapcsán vált világhírűvé.

A Buffalo Bills és a San Francisco 49ers NFL-csapatának egykori futójátékosa februárban jelentette be, hogy prosztatarákot diagnosztizáltak nála. O. J. Simpson halálhírét a családja közölte csütörtökön az X-en. „Április 10-én apánk, Orenthal James Simpson belehalt a rák elleni küzdelembe. Gyermekei és unokái vették körül. A gyászidőszak alatt a család arra kér mindenkit, tartsa tiszteletben a magánéletre és a kegyelemre vonatkozó kívánságukat" – idézte a Sky a közleményt.

O. J. Simpson
O. J. Simpson 76 éves volt
Fotó: AL DIAZ / POOL / AFP

O. J. Simpsont beiktatták az NFL Hírességek Csarnokába, és ő volt az első futó, aki legalább 2000 yardot szerzett egy szezonban, még 1973-ban – akkor ő is lett az egész liga legértékesebb játékosa (MVP). Pályafutása után kommentátorként és színészként is ismert volt, többek között a Csupasz pisztoly című filmsorozatban is feltűnt.

Simpsont 1995 októberében, az "évszázad tárgyalásának" is nevezett gyilkossági per vádlottja volt. Azzal vádolták, hogy 1994-ben ő ölte meg a feleségét, Nicole Brown Simpsont és annak szeretőjét, Ron Goldmant – a tárgyalást élőben közvetítették, a felmentése után pedig ma is megoldatlan ügyként kezelik a kettős gyilkosságot.

2008-ban fegyveres rablás és testi sértés miatt ítélték el 33 évre, 2017-ben viszont elhagyhatta a nevadai börtönét.

O. J. Simpson Las Vegasban, szerdán, 76 éves korában halt meg.