Vágólapra másolva!
Caitlin Clark újabb szenzációs teljesítményével az Iowa legyőzte a címvédő Louisiana State csapatát, és bejutott az amerikai egyetem női kosárlabda-bajnokság négyes döntőjébe.

Az Iowa Hawkeyes nagyszerű meccsen győzte le 94-87-re a regnáló bajnok LSU-t, amivel bejutott a Final Fourba, azaz az egyetemi bajnokság (NCAA) országos négyes döntőjébe. A siker ízét csak még édesebbé teszi, hogy a Tigers egy éve éppen az Iowa legyőzésével szerezte meg a bajnoki címet.

A hétfői szupermeccs hőse ki más lehetett volna, mint az idei szezonban rekordok sorát, köztük az összegyetemi pontrekordot is megdöntő Caitlin Clark. Az Iowa hátvédje ezúttal 41 ponttal, 12 gólpasszal és 7 lepattanóval zárt, és ezúttal sültek a triplái is: 20 kísérletből 9 landolt a gyűrűben, és közülük nem egyet jóval a vonal mögül engedett el.

Csak a 45-45-re végződő félidőt követő harmadik negyedben elsüllyesztett négy triplát, a negyediket már-már hagyományosan a pálya közepét díszítő logóból, ahonnan a pontrekordot érő triplát is bevágta még februárban. Ez a hármas is hozott amúgy egy rekordot: ez volt egyetemi pályafutása során az 538., amivel megdöntötte az NCAA 1. osztályának (Division I) rekordját. De rögtön az első távoli találatával is megdöntött egy rekordot: immár nem a legendás Diana Taurasinak van a legtöbb sikeres triplája a rájátszások történetében.

Az LSU sztárja, Angel Reese 17 ponttal és 20 lepattanóval zárta az estét. 

Az elődöntőben az Iowa ellenfele a magyar válogatott center Juhász Dorka egykori csapata, a UConn (University of Connecticut) lesz.