Elképesztő: emberhátrányban kellett játszania a Barcelonának a vécére rohanó tinisztárja miatt

Lamine Yamal
Barcelona's Spanish forward #27 Lamine Yamal (L) fights for the ball with FC Porto's Brazilian defender #18 Wendell during the UEFA Champions League 1st round day 2 group H football match between FC Porto and FC Barcelona at the Dragao stadium in Porto on October 4, 2023. (Photo by Patricia DE MELO MOREIRA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában megrendezett Porto-Barcelona meccsen a katalánok tinisztárja, Lamine Yamal rekordot döntött, minden idők legfiatalabb játékosa lett, aki kezdőként lépett pályára egy BL-mérkőzésen. A fiatal tehetség nem csak ezzel hívta fel magára a figyelmet, ugyanis a 71. percben elhagyta a pályát és később már nem is tért vissza.

Lamine Yamal a Porto elleni csoportmeccsen elképesztő rekordot döntött: a Barcelona tinisztárja 16 évesen és 83 naposan minden idők legfiatalabb játékosa lett, aki kezdőként lépett pályára egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Az eddigi csúcsot a nigériai Celestine Babayaro tartotta, aki az 1994/1995-ös évadban 16 évesen és 86 naposan került be az Anderlecht kezdőjébe a BL-ben.

A Barca tehetsége a 71. percben váratlanul elhagyta a pályát, később kiderült, hogy vécére kellett mennie.

A 16 éves szélső ezt követően már nem is tért vissza, Xavi lecserélte, miután 10 percen át emberhátrányban játszott miatta a csapata.

Yamal magánakciója miatt végül nem került bajba a Barcelona, amely 1-0-ra nyert a Porto ellen és két sikerrel vezeti a H csoportot a BL-ben.