Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Magyarország leghíresebb cukrászséfje is ott lesz a Gourmet Fesztiválon

Vágólapra másolva!
Ötvös Zsuzsa az ország leghíresebb cukrászséfje, aki ma már egy étteremeben sztárséfként dolgozik. A cukrászmester egy interjúban mesét arról, hogyan kezdődött a desszertek iránt érzett szenvedélye és hogyan jutott el ilyen elképesztő magaslatokba a munkája során. Illetve az is kiderült, hogy mi a feladta egy cukrászséfnek, és hogy Zsuzsa, aki a Gourmet Fesztivál egyik részvevője, hogyan készül erre a hatalmas gasztroeseményre.
Vágólapra másolva!

Hétvégén rendezik meg az ország egyik legnagyobb gasztrofesztiválját, a Gourmet Fesztivált, ahol Ötvös Zsuzsa is megvendégeli elképesztő desszertjeivel az esemény részvevőit. Zsuzsa eredetileg bölcsésznek tanult, de hamar magával ragadták a cukrászkészítmények csodálatos világa. Ráadásul hamar magas szintű cukrász lett, aki mára már egy neves étteremben dogozik cukrászséfként. Zsuzsa a vele készített interjúban elmondta, hogy a cukrászséf, nem azt jelentei, hogy ő csak desszerteket készít, hanem legtöbbször egy éttermi menü összes fogásában megtalálhatóak az ő készítményei, az előételektől egészen a desszertekig. 

Ez azt jelenti, hogy nem csak a két menünket lezáró desszertek,meg a kis köszönőfalatok , hanem a menü több pontján lehet találkozni az én munkámmal, akár egy hideg előétel részeként hajtogatott brióssal, sima vagy vegán formában,vagy egy kézzel húzott vegán rétes, ami legtöbbször a snackeknél jelenik meg, vagy kacsatepertő zserbó, ami szintén a snackekhez szoktam készíteni

- meséli a cukrászséf.

Mivel Zsuzsa a Gourmet Fesztivál egyik résztvevője, így arról kérdeztük mivel fog kedveskedni az eseményen részvevőknek, illetve mi lesz a feladata a fesztiválon. A cukrász erre a kérdésre válaszolva elárulta, hogy a fesztivál látogatói részt vehetnek különböző workshopokon, ahol Zsuzsával együtt süthetnek finomabbnál finomabb desszerteket. 

Ha valaki ki szeretné próbálni a tésztagyúrását, vagy meg akarja tanulni a hajtogatott briós titkát, akkor ezeken a workshopokon megteheti. Illetve arra is lesz lehetősége az embereknek, hogy egy torta díszítéséről is modernebb képet kapjanak

- mondta a cukrászséf a vele készült interjúban, amit itt nézhet meg teljes egészében: 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről