Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Papírnehezékké válik a Spotify kocsis kütyüje

spotify car thing
Pár hónap után teljesen leállította a Car Thing gyártását a Spotify
Fotó: Spotify
Vágólapra másolva!
Megszűnik a Car Thing támogatása, pénzvisszatérítés nem lesz.
Vágólapra másolva!

Nem aratott nagy sikert a Spotify eddigi első és egyetlen hardveres terméke. A nem túl célravezetően elnevezett Car Thing („autós izé”) egy érintőkijelzővel és tekerővel ellátott távirányító, a modern szórakoztató rendszerrel nem rendelkező kocsikba szánták, hogy vezetés közben a sofőrök biztonságosabban tudják kezelni a mobiljukon futó Spotify mobilappot.

A termék elsőként 2021 végén vált elérhetővé a Spotify Premium egyes előfizetői számára, az általános piacra dobására 2022 februárjában kerített sort a vállalat, 90 dollárért vehették meg az érdeklődők. Öt hónappal később a Spotify legújabb üzleti jelentéséből kiderült, hogy máris leállt a gyártása, majd készletkisöprési célból leárazta 50 dollárra.

Lassan két év után most újabb fejlemény történt az ügyben, a Car Thinget hasznosnak talált vevők 2024. december 9-én könnyes búcsút vehetnek az „autós izéjuktól”, a szoftveres támogatásának eldobása miatt teljesen működésképtelenné fog válni. 

Pénzvisszatérítés nem lesz, a Spotify azt javasolja a vevőknek, hogy a használatának kényszerű befejezését követően állítsák gyári alaphelyzetbe a terméket, majd a helyi hulladékkezelési törvényeknek megfelelően szabaduljanak meg tőle.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről