Társoldalunk:

Nyílt hegyikerékpáros verseny Pátyon

A hétvégén ismét nyeregbe pattanhatnak a műkedvelő montisok: augusztus 12-én, vasárnap ugyanis újból megrendezi a Páty melletti Fenyves-erdőben a Budapesti Kerékpáros Szövetség és a József-hegyi Montis Sportegyesület a Nyílt Budapesti Hegyikerékpáros Bajnokságot.

A versenyen így is részt lehet venni
Fotó: Arany-Média
Évről évre egyre többen térnek vissza a Páty melletti erdősbe, hogy kerékpárra pattanva egy jó hangulatú versenyen tegyék próbára tudásukat. A helyszín jól bevált: egy 3,2 kilométeres körön kell minél jobb időt kerekezni, melynek szintkülönbsége százhúsz méter.

A tizennyolc év alattiak háromkört pedáloznak, a tizennyolc és huszonhárom év közöttiek pedig ötöt. Ugyanennyit mennek a harmincöt évnél idősebbek is. Kétszer ennyi a távja viszont a huszonnégy-harmincöt éveseknek. A gyengébbik nem képviselőire négykör vár, a hobbifutam résztvevőire kettő - utóbbi csoport ketté van osztva: a már nagykorú és a még nem nagykorú versenyzők csoportjára.

Nevezni a helyszínen ötszáz forintért lehet, vasárnap reggel nyolctól. Az adott futam rajtja előtt fél órával már nem fogadnak el nevezést: a tizennyolc évnél fiatalabbak délelőtt tízkor indulnak. Negyven perccel ezután egy nagyobb csoport is elrajtolhat: ide a hobbistákon kívül mindenkit szólítanak! Negyed kettőkor pedig a hobbifutam résztvevői rajtolnak el. A szervezők természetesen előírták, hogy a fejvédő használata kötelező.
Bővebbet Molnár Dénestől, a (06-1) 420-6880-as számon lehet megtudni.

(Arany-Média)

Korábban:

Mountain-bike mindenkinek

24 óra nyeregben

Mountain-bike verseny a Normafánál