Vágólapra másolva!

Esőemberek a félmaratonon

A futókat persze ez nem zavarta és a 4000 induló lelkesen tapsolva, integetve vágott neki a 21 kilométeres városnézésnek. A rajthoz állók között 31 ország 270 külföldi futója is vállalkozott a táv teljesítésére. Legtöbben, 43-an Angliából érkeztek.

A pisztoly eldörrenése után 7 perc kellett, hogy az utolsó futó is átlépje a rajtvonalat. A férfiaknál a jugoszláv Hinkovic Streten, Berkovics Imre és Sági Ferenc futott el a többiektől, végül az újvidéki fiú 64:43-as idővel győzött. A hölgyeknél a NIKE két futónője, a sokszoros bajnok Földingné Nagy Judit és a fiatal trónkövetelő, Rakonczai Beáta a több ezer néző lelkes tapsa mellett, kéz a kézben együtt szakította át a célszalagot.

A futók és a nézők között is népszerű volt az ökölvívó Kovács István, aki Darnyi Tamással együtt 1 óra 35 perc alatt ért célba. Végigfutotta az eseményt az olimpiai bajnok vízilabdázó, Molnár Tamás. Megismételte tavalyi teljesítményét a népszerű színésznő, Nagy-Kálózy Eszter is, ő 1 óra 39 percig volt a pályán. A 2:30 perces szintidő alatt 3910-en tudták lefutni a félmaratont. Mindenki egyedi érmet kapott a nyakába, mert a dobogón állók mellett minden célba érkező győztesnek számított. Folytatás jövőre, a 17. NIKE Budapest Nemzetközi Félmaratonon 2002. szeptember 1-jén következik.

Korábban: