Vágólapra másolva!
Összegyetemi pókerversenyt rendeznek Szegeden, a jótékony célú vetélkedőre - melynek döntőjében Korda György is játszik - több mint kétszáz hallgató nevezett.

Az I. Korda György egyetemi jótékonysági pókerverseny döntőjén - magyarországi hivatalos versenyen először - asztalhoz ül a vetélkedő névadója, a népszerű táncdalénekes is, akit jó ideje már az egyik kereskedelmi televízió pókerközvetítéseinek egyik szakkomentátoraként is hallhat a közönség. A Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában megrendezendő döntőn játszik még Vajda Attila olimpiai bronzérmes kenus, Meiszter Gábor, a K-1 magyar bajnoka, és a Való Világ-ból ismert Majka is.

A kezdeményezés célja a szórakozás mellett a Texas Hold'em, mint szellemi sport népszerűsítése - mondta Hrabovszki Zoltán, az egyik szervező.

A versenyen nincsen nevezési díj, és a legjobbak sem pénzbeli díjazást kapnak, hanem tárgynyereményeket. A szponzorok adományaiból és a selejtezők és a döntő helyszínén elhelyezett perselyekben összegyűlt pénzből - a rendezők reményei szerint legalább félmillió forintból - a szegedi gyermekklinikát támogatják.

A keddi és szerdai selejtezőkből legjobb nyolc-nyolc diák jut a döntőbe, ahol csatlakoznak hozzájuk a verseny meghívott vendégei is. Mivel a díszvendégek között profi játékosok is vannak, a döntőben két kategóriában hirdetnek győzteseket.