Társoldalunk:

Biztonságban van Klein Dávid

2017.05.27. 11:17

Szombaton délelőtt leért az alaptáborba Klein Dávid, aki 8115 méterig jutott a Magyar Everest Expedíció 2017 keretében.

"Dávid a 6500 méter magasan lévő kettes táborból indulva a Khumbu-jégesésen átkelve épségben elérte az alaptábor, már mindenki biztonságban van - tájékoztatta az Origót az expedíció menedzsementje. A Magyar Everest Expedíció 2017 azonban még ezzel nem ért véget, hiszen a csapat előtt rengeteg feladat áll, jelenleg az alaptábor elhagyását szervezik, illetve majd Katmanduban, Nepál fővárosában is számos elintéznivaló vár rájuk, várhatóan Budapestre június első felében érkeznek." 

Már Klein Dávid is biztonságban vanForrás: Magyar Everest Expedíció 2017

Az expedíció célja az volt, hogy első magyarként oxigénpalack nélkül jusson fel a csúcsra Suhajda Szilárddal egyetemben, de társa betegség miatt még korábban visszafordult a hegyről.

Suhajda rosszul lett, Klein egyedül érhet fel az Everest csúcsára

Váratlan fordulat állt be, a Magyar Everest Expedíció 2017 két hegymászója, Klein Dávid és Suhajda Szilárd május 23-án hajnalban indultak el az alaptáborból az utolsó, egyben csúcsmászó körükre. Még aznap jó tempóban elérték a 6500 méter magasan lévő kettes táborukat, ahol az éjszaka folyamán Suhajda Szilárd rosszul lett, és az aggasztó állapota miatt visszatért az alaptáborba.