Vágólapra másolva!
Az Orlandóból elküldött Darrell Armstrong két évre New Orleansba költözött, egy másik veterán, Elden Campbell Detroitban remél nyugalmat és sikert, Eric Piatkowski pedig Houstonba cuccolt, kilenc év után hagyva el a Clipperst. Náluk azért sokkal nagyobb sztár Jason Kidd, aki hat évre írt alá New Jerseyben, illetve a mindössze 19 éves LeBron James, akivel kapcsolatban most az is szenzáció, hogy egyáltalán pályára lép.

Sem Armstrong, sem a Hornets általános menedzsere, Bob Bass nem nyilatkozott még (így a pénzügyi részletek sem ismertek), de az biztos, hogy a 35 éves irányító a sérülékeny Baron Davis helyettese lesz New Orleansben. Davis az előző szezonban 32 meccset hagyott ki hát- és egyéb sérülései miatt, és Armstrong ügynöke, Glenn Schwartzman azt mondta: "Darrell lehetővé teszi a Hornetsnek, hogy frissek maradjanak a rájátszásra." A kilenc szezont lehúzott Armstrong tavaly 82 meccset játszott az Orlando Magicben, 9,4-es pont- és 3,9-es asszisztátlaggal (egész karrierjét nézve 11,7 és 5,1 ez a két mutatója).

A Hornets nem hosszabbítja meg másik veteránja, Kenny Anderson szerződését, pedig idén február tettek rá szert, Elden Campbell-t adva érte cserébe a Seattle-nek. Campbell azóta továbbállt egy házzal, a Detroit Pistonshoz igazolt, akik két évre 8,4 millió dollárt fizetnek neki. Mások többet is ajánlottak, de a veterán centernek minőségi csapat kellett. "Engem elsősorban nem a pénz érdekelt" - mondta Campbell. "Versenyképes csapathoz akartam szerződni, és a Detroit megadja nekem a lehetőséget, hogy akár az NBA döntőjéig is eljussak. Nem akartam újabb éveket várni, hogy egy csapat felnőjön velem együtt."

Campbell Ben Wallace és Mehmet Okur cseréje lesz a Pistonsnál, ahol nemcsak az első draftkörös Darko Milicic, de még Zeljko Rebraca is kéznél van belső posztra, amiből nagy tumultus lehet. Joe Dumars, a detroitiak elnöke szerinte rend lesz. "Minden erőkkel azon leszünk, hogy egészségesen alakuljon a helyzet, de meg kell mondja, ez pont olyan típusú, amely magát oldja meg." Rebraca sajnálatos módon egyelőre nem nagyon szólhat ebbe bele, szívritmuszavarai miatt ugyanis műtétre van szüksége.

A legutóbbi szezon elég gyengén sikerült a 13 éves veterán Campbellnek, aki 6,1 pontjával és 3,2 lepattanójával meccse elmaradt a karrierátlagától (11,0, 6,2). "Sokat voltam sérült, aztán túl hamar jöttem vissza" - magyarázott Campbell. "Seattle-ben pedig egyszerűen nem passzoltam a csapatba. Nagyon várom az újrakezdést." Dumars megnyugtatta a centert: a Pistonsnak pont egy ilyen, a palánk alatt támadni képes játékos kellett. (Hacsak nem azért igazolták le, mert a pénzbe belefért, és így más nem fér hozzá. De ezt csak halkan mondtuk.)

A kilencéves pályafutása egészét a Los Angeles Clippersnél töltő Eric Piatkowski szintén elköltözött, hároméves, 8,5 milliós szerződést kötve a Houston Rocketsszel. A Clippers valaha volt legjobb hárompontos dobója ezentúl Texasban szór, mert mást nem is nagyon tud. Talán neki is köszönhető, hogy a Clippers 220-486-os mérleggel bírt a regnálása alatt, hiszen hiába ő a liga 14. legjobb (khm...) triplása, 20,5 percet játszva meccsenként 8,6 pontot dobott, mellette olyan mutatókkal, mint 1,1 gólpassz, 0,6 labdaszerzés, 2,5 lepattanó stb. Hogy mit akarnak tőle Houstonban, ők tudják.

A Clippers viszont fogy. A Miami Heat általános menedzsere, Randy Pfund megerősítette, hogy továbbra is érdeklődnek Lamar Odom iránt, de még semmi konkrét nincs az ügyben. A Los Angeles-ieknek két másik szabadügynöke is távozni készül, Corey Maggette-nek a Utah Jazz tett hatéves, 42 milliós ajnlatot, Andre Millert meg a Denver Nuggets hívja 51 millióért, szintúgy hat évre. Ha a Clippers nem ajánl jobbat, szerdán elmennek ezek ketten. Meg Odom, az három, Olowokandi és Piatkowski oda van, így Elton Brand után következő legjobbjuk a 9,4 pontos Quentin Richardson lesz.